Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

(VIDEO) NE BACAJTE VODU OD KRASTAVACA Pomaže kod OPEKOTINA, a uz pomoć nje spremićete NAJSOČNIJE PEČENE KROMPIRE

27.10.2025. 11:31 11:40
Piše:
Izvor:
informer.rs/Dnevnik
krastavci
Foto: unsplash.com, ilustracija

Većina ljudi nakon što pojede kisele krastavčiće jednostavno prospe tečnost iz tegle, ne sluteći da je upravo ona pravi kulinarski dragulj.

Naime, voda od krastavaca ne mora završiti u sudoperi može da se koristi za pravljenje marinada, umaka, pa čak i zdravijih varijanti popularnih jela.

Takođe, ova tečnost pomaže i kod manjih opekotina. Ako se opečete na peglu ili rernu na tufere nanesite vodu od krastavaca ili turšije i stavite na mesto gde ste se opekli. Ona će vam pomoći da se otok i crvenilo smiri.

Jedna influenserka, otkrila je genijalan način da iskoristite ovu tečnost za pripremu pečenog krompira. Tanko isečene kriške krompira potopila je u tečnost od krastavaca s malo mirođije, ostavila da upiju aromu, a zatim ih ispekla u rerni.

Rezultat? Hrskav, sočan i neverovatno ukusan krompir koji ne zahteva ni kap ulja. Oni koji su probali tvrde da je ovo najukusniji i najzdraviji način pripreme krompira i da se jednom rečju, voda od krastavaca više nikad neće bacati.

Izvor:
informer.rs/Dnevnik
Piše:
Pošaljite komentar
NEVEROVATNO LAKO I UKUSNO! Domaći kiseli krastavci za samo 15 minuta, čak i početnicima uspevaju
da

NEVEROVATNO LAKO I UKUSNO! Domaći kiseli krastavci za samo 15 minuta, čak i početnicima uspevaju

16.10.2025. 20:52 20:56
Kiseli krastavci kao probiotici

Kiseli krastavci kao probiotici

14.10.2019. 11:37 11:41