(VIDEO) NE BACAJTE VODU OD KRASTAVACA Pomaže kod OPEKOTINA, a uz pomoć nje spremićete NAJSOČNIJE PEČENE KROMPIRE
Većina ljudi nakon što pojede kisele krastavčiće jednostavno prospe tečnost iz tegle, ne sluteći da je upravo ona pravi kulinarski dragulj.
Naime, voda od krastavaca ne mora završiti u sudoperi može da se koristi za pravljenje marinada, umaka, pa čak i zdravijih varijanti popularnih jela.
Takođe, ova tečnost pomaže i kod manjih opekotina. Ako se opečete na peglu ili rernu na tufere nanesite vodu od krastavaca ili turšije i stavite na mesto gde ste se opekli. Ona će vam pomoći da se otok i crvenilo smiri.
Jedna influenserka, otkrila je genijalan način da iskoristite ovu tečnost za pripremu pečenog krompira. Tanko isečene kriške krompira potopila je u tečnost od krastavaca s malo mirođije, ostavila da upiju aromu, a zatim ih ispekla u rerni.
Rezultat? Hrskav, sočan i neverovatno ukusan krompir koji ne zahteva ni kap ulja. Oni koji su probali tvrde da je ovo najukusniji i najzdraviji način pripreme krompira i da se jednom rečju, voda od krastavaca više nikad neće bacati.