FUTOŽANKE OTKRILE NOVU CAKU ZA KISELJENJE KUPUSA Domaćice, pripremite kese za zamrzivač!
Nema slađeg kiselog kupusa od onog iz Futoga, naše prestonice najbolje zimnice, a ove godine tradicija se malo menja, pa postaje još bolja.
Mnogo je lakše za raspoređivanje, nema naguravanja i guranja po buretu, a kupus se brže i lepše ukiseli.
„Ljudi nam stalno pričaju da im je ovako ukusniji i da im je mnogo praktičniji za upotrebu“, kažu prodavci kupusa iz Futoga, o tom novom triku futoških domaćica za kiseljenje kupusa.
Zbog te nove metode kiseli kupus ima jači ukus. Cake je u tome da se glavice više ne slažu u burad na klasičan način već se radi sledeće: kupus se prvo stavi u kese za zamrzivač, onda se probuši, pa se tek slaže u bure.
Omiljena zimnica postaje tako još ukusnija. Kako kiseli kupus ima veoma prepoznatljiv i jak ukus, mnogi se sa velikom radoznalošću pitaju kakav li tek ima ukus ovako pripremljen zimski specijalitet.
A nama je Slobodanka iz Futoga dala svoj savet za kiseli kupus: „Ljudi najčešće greše sa količinom soli”.
Kada je reč o cenama, glavica futoškog kupusa košta od 80 do 100 dinara po kilogramu, dok se hibridni kupus prodaje za oko 40 dinara.
Pakovanja rezanog kupusa, od pet do 10 kilograma može se naći po ceni od 100 dinar,a piše Kurir.