Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

FUTOŽANKE OTKRILE NOVU CAKU ZA KISELJENJE KUPUSA Domaćice, pripremite kese za zamrzivač!

09.11.2025. 15:16 15:27
Piše:
Izvor:
Žena.Blic
Foto: Dnevnik (Filip Bakić)

Nema slađeg kiselog kupusa od onog iz Futoga, naše prestonice najbolje zimnice, a ove godine tradicija se malo menja, pa postaje još bolja.

Mnogo je lakše za raspoređivanje, nema naguravanja i guranja po buretu, a kupus se brže i lepše ukiseli. 

„Ljudi nam stalno pričaju da im je ovako ukusniji i da im je mnogo praktičniji za upotrebu“, kažu prodavci kupusa iz Futoga, o tom novom triku futoških domaćica za kiseljenje kupusa.

Foto: Dnevnik/Filip Bakić

Zbog te nove metode kiseli kupus ima jači ukus. Cake je u tome da se glavice više ne slažu u burad na klasičan način već se radi sledeće: kupus se prvo stavi u kese za zamrzivač, onda se probuši, pa se tek slaže u bure.

Omiljena zimnica postaje tako još ukusnija. Kako kiseli kupus ima veoma prepoznatljiv i jak ukus, mnogi se sa velikom radoznalošću pitaju kakav li tek ima ukus ovako pripremljen zimski specijalitet.

kupus
Foto: Pixabay.com

A nama je Slobodanka iz Futoga dala svoj savet za kiseli kupus: „Ljudi najčešće greše sa količinom soli”.

Kada je reč o cenama, glavica futoškog kupusa košta od 80 do 100 dinara po kilogramu, dok se hibridni kupus prodaje za oko 40 dinara.

Pakovanja rezanog kupusa, od pet do 10 kilograma može se naći po ceni od 100 dinar,a piše Kurir. 

Izvor:
Žena.Blic
Piše:
Pošaljite komentar
PIJAČNE CENE POLETELE PRED MITROVDAN Kupus, paprika i domaći kolači papreno skupi
Илустрација, Дневник

PIJAČNE CENE POLETELE PRED MITROVDAN Kupus, paprika i domaći kolači papreno skupi

07.11.2025. 09:38 09:48
NOVA VARIJANTA STAROG RECEPTA Seckana sarma od svežeg kupusa pravo iz rerne!
сарма

NOVA VARIJANTA STAROG RECEPTA Seckana sarma od svežeg kupusa pravo iz rerne!

06.11.2025. 11:35 11:44
ŽUT KAO DUKAT: Tajna savršenog kiselog kupusa OVA VOĆKA DAĆE MU BOJU I UKUS KOJI SE PAMTI
2

ŽUT KAO DUKAT: Tajna savršenog kiselog kupusa OVA VOĆKA DAĆE MU BOJU I UKUS KOJI SE PAMTI

05.11.2025. 19:04 19:07