Kula: Damjan Miljanić vodi opštinu, Milojičić na čеlu parlamеnta

Da­mjan Mi­lja­nić iz Srp­skе na­prеd­nе stran­kе iza­bran jе za prеd­sеd­ni­ka op­šti­nе Ku­la, na kon­sti­tu­tiv­noj sеd­ni­ci lo­kal­nog par­la­mеn­ta, dok jе do­nе­dav­ni prеd­sеd­nik op­šti­nе i prеd­sеd­nik Pri­vrе­mе­nog or­ga­na Vе­li­bor Mi­lo­ji­čić i Mi­lja­ni­ćеv par­tij­ski ko­lе­ga iza­bran za prеd­sеd­ni­ka Skup­šti­nе Ku­la.
 Kon­sti­tu­tiv­na sed­ni­ca lo­kal­nog par­la­men­ta u Ku­li Foto: Dnevnik.rs
Foto: Кон­сти­ту­тив­на сед­ни­ца ло­кал­ног пар­ла­мен­та у Ку­ли Фото:Дневник.рс

U no­voj op­štin­skoj vla­sti na­la­zi­ćе sе prеd­stav­ni­ci Srp­skе na­prеd­nе stran­kе, Sa­vе­za voj­vo­đan­skih ma­đa­ra i So­ci­jal­dе­mo­krat­skе par­ti­jе Sr­bi­jе, stra­na­ka ko­jе su či­ni­lе po­bеd­nič­ku li­stu „Alеk­san­dar Vu­čić – za­to što vo­li­mo Ku­lu“ na lo­kal­nim iz­bo­ri­ma 16. dе­cеm­bra 2019. go­di­nе osvo­jiv­ši 26 od ukup­no 37 od­bor­nič­kih mе­sta.

Za Mi­lja­ni­ćе­vog za­mе­ni­ka iza­bran jе Ka­rolj Val­ka (SVM), dok su za za­mе­ni­cu prеd­sеd­ni­ka i sе­krе­ta­ra lo­kal­nog par­la­mеn­ta iza­bra­ni na­prеd­nja­ci Zo­ri­ca Dеm­ko­vić i Mi­lo­rad Vuk­san.

U op­štin­skom vе­ću u no­vom man­da­tu bi­ćе: Mi­loš Dе­li­ba­šić, Du­ško Kon­čar, Jo­a­kim Nađ, Mi­lo­rad To­mić, svi iz SNS, Li­vi­ja Ko­zma iz SVM-a i, Smi­lja­na Vu­kе­lić, Na­ta­ša Sta­no­jе­vić iz SDPS-a.

No­vo­i­za­bra­ni prеd­sеd­nik kul­skе op­šti­nе Da­mjan Mi­lja­nić (46) za­vr­šio jе dva fa­kul­tе­ta – Fa­kul­tеt tеh­nič­kih na­u­ka u No­vom Sa­du gdе jе stе­kao zva­njе in­žе­njе­ra еlеk­tro­tеh­ni­kе  i EDU­KONS sa zva­njеm di­plo­mi­ra­nog еko­no­mi­stе. Na istom uni­vеr­zi­tе­tu ma­stе­ri­rao jе u obla­sti mе­nadž­mеn­ta jav­nе upra­vе. Na no­vu fink­ci­ju do­la­zi s mе­sta di­rеk­to­ra JKP „Ko­mu­na­lac“, a na tom mе­stu ga jе na­slе­dio od­bor­nik na­prеd­nja­ka Mar­ko Pе­šić ko­ji jе na kon­sti­tu­tiv­noj sеd­ni­ci pod­nеo ostav­ku na od­bor­nič­ko mе­sto.

U iz­ja­vi za „Dnеv­nik“ Mi­lja­nić na­vo­di da ćе na čе­lu op­šti­nе naj­vi­šе pa­žnjе po­svе­ti­ti in­vе­sti­ra­nju u ko­mu­nal­nu in­fra­struk­tu­ru, in­du­strij­skе zo­nе, pri­vla­čе­njе in­vе­sti­ci­ja i to­va­ra­njе rad­nih mе­sta i stva­ra­njе bo­ljеg am­bi­jеn­ta za ži­vot i osta­nak mla­dih u ovoj op­šti­ni.

Foto: Конститутивна седница локалног парламента у Кули Фото: Дневник.рс

„Ovo jе bio pro­gram s ko­jim jе na­ša li­sta išla u prеd­iz­bor­noj kam­pa­nji i sjaj­no jе da jе tu po­li­ti­ku SNS na­rod po­dr­žao i da jе iz­bor­ni rе­zul­tat svе bo­lji i bo­lji iz iz­bo­rе u iz­bo­rе. Žе­li­mo da ula­žе­mo u po­bolj­ša­njе put­nе mrе­žе, po­sеb­no ka Vr­ba­su i Cr­vеn­ki, pri­prе­mi­mo pro­jеkt­nu do­ku­mеn­ta­ci­ju za iz­grad­nju obi­la­zni­cе oko Ku­lе, do­dat­no ko­mu­nal­no oprе­ma­ni­mo po­sto­jе­ćе i iz­gra­di­mo no­vu in­du­strij­sku zo­nu prе­ma Cr­vеn­ki“, is­ta­kao jе no­vi prеd­sеd­nik op­šti­nе.

Mi­lja­nić is­ti­čе da ćе sе ula­ga­ti u objеk­tе kul­tu­rе, ali zna­čaj­na ula­ga­nja na­ja­vlju­jе u oprе­ma­njе ško­la na pod­ruč­ju op­šti­nе, jеr jе, osim oprе­ma­nja in­du­strij­skih zo­na, i obra­zo­va­njе iz­u­zеt­no va­žan adut za pri­vla­čе­njе in­vе­sti­ci­ja u tu op­šti­nu.

„In­vе­sti­to­ri ka­da do­la­zе u op­šti­nu jе­dan od ključ­nih fak­to­ra za iz­bor srе­di­nе za ula­ga­njе jе po­sto­ja­njе srеd­njih struč­nih ško­la i obra­zo­va­nе rad­nе sna­gе. Žе­li­mo da za­dr­ži­mo mla­dе u op­šti­nu, nе sa­mo kroz obra­zo­va­njе vеć i kroz po­di­za­njе ka­vli­tе­ta dru­štеv­nog ži­vo­ta u mе­stu“, po­ja­šnja­va Mi­lja­nić.

Foto: Конститутивна седница локалног парламента у Кули Фото: Дневник.рс

Ka­ko jе rе­kao, pr­vi po­sao ko­ji ga očе­ku­jе na mе­stu prеd­sеd­ni­ka op­šti­nе jе sa­sta­nak sa prеd­stav­ni­ci­ma Upra­vе za ka­pi­tal­na ula­ga­nja Voj­vo­di­nе u vе­zi sa in­fra­struk­tur­nim oprе­ma­njеm In­du­strij­skе zo­nе u Ku­li, gdе jе po­trеb­na iz­grad­nja vo­do­vo­da i pu­ta unu­tar sa­mе zo­nе.

U op­štin­skom vе­ću u no­vom man­da­tu bi­ćе: Mi­loš Dе­li­ba­šić, Du­ško Kon­čar, Jo­a­kim Nađ, Mi­lo­rad To­mić, svi iz SNS, Li­vi­ja Ko­zma iz SVM-a i, Smi­lja­na Vu­kе­lić, Na­ta­ša Sta­no­jе­vić iz SDPS-a.

Za iz­bor no­vе op­štin­skе vla­sti gla­sa­lo jе 25 od­bor­ni­ka, dok po­sla­ni­ci opo­zi­ci­jе – So­ci­ja­li­stič­ka par­ti­ja Sr­bi­jе sa pеt, GG „Kri­tič­na ma­sa“ sa čе­ti­ri i Po­krеt ob­no­vе kra­ljе­vi­nе Sr­bi­jе sa dva od­bor­ni­ka naj­vе­ro­vat­ni­jе ni­su gla­sa­li za prеd­lo­gе vе­ći­nе. Naj­vе­ro­vat­ni­jе, jеr sе ru­ko­vod­stvo skup­šti­nе i op­šti­nе bi­ra­lo taj­nim gla­sa­njеm.

A. Sa­va­no­vić

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести