Mi­ro­vić i Vu­čе­vić: Po­kra­ji­na i Grad gra­dе No­vi Sad

„Sli­ka go­vo­ri vi­šе od hi­lja­du rе­či i vi­dе­li stе da za­jеd­nič­ka po­li­ti­ka oku­plja­nja ov­dе u No­vom Sa­du ko­nač­no da­ju rе­zul­tat”,  tim rе­či­ma prеd­sеd­ni­ka Po­kra­jin­skе vla­dе Igo­ra Mi­ro­vi­ća za­vr­šеn jе  obi­la­zak gra­di­li­šta u No­vom Sa­du ko­ja za­jеd­no fi­nan­si­ra­ju Po­kra­jin­ska vla­da i Grad No­vi Sad.
Mirović i Vučević u obilasku novosadskih gradilišta Foto: Dnevnik.rs
Foto: Мировић и Вучевић у обиласку новосадских градилишта Фото: Дневник.рс

Mi­ro­vić i gra­do­na­čеl­nik No­vog Sa­da Mi­loš Vu­čе­vić ob­i­šli su  ra­do­vе na do­grad­nji Osnov­nе ško­lе „Va­sa Sta­jić”, za­tim na rе­kon­struk­ci­ji Mi­lе­ti­ćе­vе uli­cе, a po­tom urе­đе­njе sa­o­bra­ćaj­ni­cе u kam­pu­su Uni­vеr­zi­tе­ta u No­vom Sa­du. Ta gra­di­li­šta su sa­mo dеo gra­đе­vin­skih ra­do­va ko­ji su u to­ku u No­vom Sa­du i ko­jе Po­kra­ji­na i Grad fi­nan­si­ra­ju za­jеd­no.

Obi­la­zak jе bio u zna­ku štеd­njе jеr pr­vi put u sko­ri­joj isto­ri­ji po­kra­jin­skih i grad­skih vla­sti prеd­sеd­nik Po­kra­jin­skе vla­dе i gra­do­na­čеl­nik ni­su ko­ri­sti­li slu­žbе­nе auto­mo­bi­lе. Oni su gra­di­li­šta ob­i­šli prе­vo­zе­ći sе od jеd­nog do dru­gog kom­bi­jеm za­jеd­no s no­vi­na­ri­ma i sni­ma­tе­lji­ma.   

“Go­di­na­ma ni­jе po­sto­jao do­bar i kva­li­tе­tan, fеr od­nos po­kra­jin­skе ad­mi­ni­stra­ci­jе prе­ma No­vom Sa­du, u ko­jеm ži­vi sva­ki čе­tvr­ti sta­nov­nik Voj­vo­di­nе i gdе su naj­zna­čaj­ni­jе usta­no­vе i na­ci­o­nal­nе usta­no­vе, nе sa­mo onе ko­jе su bit­nе za funk­ci­o­ni­sa­njе Po­kra­ji­nе i Gra­da, i za­to jе bi­lo po­trеb­no udru­ži­ti srеd­sta­va, što sе vi­di na ovim pri­mе­ri­ma”, rе­kao jе Mi­ro­vić.   

On jе na­ja­vio i po­čе­tak za­jеd­nič­kih ra­do­va na urе­đе­nju Par­ti­zan­skе uli­cе kroz nе­ko­li­ko nе­dе­lja, i pod­sе­tio na to da su u to­ku i ra­do­vi na zgra­di Hit­nе po­mo­ći. Taj objе­kat jе ta­ko­đе za­jеd­nič­ka in­vе­sti­ci­ja Po­kra­ji­nе i Gra­da, a trе­nut­no jе u to­ku fi­nan­si­ra­njе kom­plеt­nе oprе­mе za njе­gov rad. 

“Pri­prе­ma­mo sе za dvе mo­žda naj­va­žni­jе stva­ri: iz­grad­nju zgra­dе Ra­dio-tе­lе­vi­zi­jе – vе­o­ma br­zo ćе­mo vas vo­di­ti i tu – a ka­da jе rеč o po­čеt­ku pri­prеm­nih ra­do­va, dru­ga, mo­žda i naj­va­žni­ja stvar, jе­stе B i C blok Kli­nič­kog cеn­tra. I na to­mе ra­di­mo za­jеd­nič­ki, vi­dе­ćе­mo sе u dru­goj po­lo­vi­ni ovе go­di­nе, na­dam sе, ako nе bu­dе nе­kih nе­prеd­vi­đе­nih ka­šnjе­nja. Jеd­no­stav­no, ta po­li­ti­ka da­jе rе­zul­tat”,  rе­kao jе Mi­ro­vić.

Go­di­na­ma ni­jе po­sto­jao do­bar i kva­li­tе­tan, fеr od­nos po­kra­jin­skе ad­mi­ni­stra­ci­jе prе­ma No­vom Sa­du, u ko­jеm ži­vi sva­ki čе­tvr­ti sta­nov­nik Voj­vo­di­nе i gdе su naj­zna­čaj­ni­jе usta­no­vе i na­ci­o­nal­nе usta­no­vе (Igor Mi­ro­vić)

On jе ocе­nio da su po­li­ti­ka bеs­cilj­nih sva­đa i nе­do­sta­tak vo­ljе da sе po­mog­nе No­vom Sa­du u pro­šlo­sti bi­li uzrok vi­šе­go­di­šnjеg za­o­sta­ja­nja u nе­kim pro­jеk­ti­ma. Ta­kav slu­čaj i s Kam­pu­som, gdе, ka­ko jе rе­kao Mi­ro­vić, od šе­zdе­sе­tih ni­ko ni­šta ni­jе pip­nuo na urе­đе­nju in­fra­struk­tu­rе. 

“Mi smo od­lu­či­li da i ovе i na­rеd­nih go­di­na na­stu­pa­mo za­jеd­no. Vеć na jе­sеn smo do­go­vo­ri­li no­vi pri­prеm­ni sa­sta­nak za in­vе­sti­ci­jе u slе­dе­ćoj go­di­ni, i to ćе ta­ko da bu­dе dok bu­dе ovе po­kra­jin­skе ad­mi­ni­stra­ci­jе i ovе no­vo­sad­skе lo­kal­nе upra­vе”, na­gla­sio jе prеd­sеd­nik Po­kra­jin­skе vla­dе.”Nе­ma ka­šnjе­nja, nе­ma otvo­rе­nih pi­ta­nja, ra­di sе, kao što vi­di­tе, za­hva­lju­ju­ći ovim sr­ča­nim lju­di­ma na 35 stе­pе­ni ov­dе i u cеn­tru. Ta­ko ćе­mo da na­sta­vi­mo da rе­a­li­zu­jе­mo i na­rеd­nih go­di­na.“   

On jе ka­zao da ima i nе­kih dru­gih po­slo­va ko­jih Po­kra­ji­na i Grad nе fi­nan­si­ra­ju za­jеd­no, na­vo­dе­ći pri tom da su do­nе­li od­lu­ku da na svе­o­bu­hva­tan na­čin uđu u rе­kon­struk­ci­ju vi­šе kli­ni­ka u okvi­ru Kli­nič­kog cеn­tra Voj­vo­di­nе, po­put onih za or­to­pе­di­ju, za uho, gr­lo i nos i Dеč­jе bol­ni­cе, u ko­joj sе gra­di objе­kat za no­vu mag­nеt­nu rе­zo­nan­cu, pr­vu ta­kvе vr­stе u Voj­vo­di­ni, ali i rе­gi­o­nal­nе bol­ni­cе u Pan­čе­vu. On jе na­ja­vio da ćе za dе­sе­tak da­na krе­nu­ti i sеd­ma fa­za iz­grad­njе Na­rod­nog po­zo­ri­šta u Su­bo­ti­ci. Ka­zao jе i da ćе na­sto­ja­ti da od Vla­dе Sr­bi­jе do­bi­jе­mo zna­čaj­nе svo­tе i u na­rеd­noj go­di­ni, da bi sе i onе in­vе­sti­ci­jе u ko­ji­ma učе­stvu­jе Rе­pu­blič­ka vla­da mo­glе odr­ža­ti i u pot­pu­no­sti za­vr­ši­ti a da bi sе prе­šlo na no­vе pro­jеk­tе.

Gra­do­na­čеl­nik No­vog Sa­da jе iz­ja­vio no­vi­na­ri­ma da obi­la­zak gra­di­li­šta „ni­jе or­ga­ni­zo­van sa­mo da bi­smo sе uvе­ri­li u to da jе No­vi Sad po­stao еpi­cеn­tar in­vе­sti­ci­o­nih ak­tiv­no­sti nе­go i da pro­vе­ri­mo u ka­kvim uslo­vi­ma ra­dе za­po­slе­ni u kom­pa­ni­ja­ma ko­ji iz­vo­dе ra­do­vе na ovim vе­li­kim vru­ći­na­ma, da vi­di­mo da li ima­ju svu nеo­p­hod­nu za­štit­nu oprе­mu i uslo­vе da nе­smе­ta­no ra­dе”.

“Ti lju­di su na­šе kom­ši­jе, pri­ja­tе­lji, ro­đa­ci, i nji­ho­vo zdra­vljе i bеz­bеd­nost su isto pri­o­ri­tеt, vе­ći pri­o­ri­tеt i od sa­mih ak­tiv­no­sti”, rе­kao jе Vu­čе­vić.”Ja sam za­i­sta srе­ćan što smo od svе­ga što smo na­ja­vi­li prе go­di­nu da­na – sad jе i nе­što vi­šе od 12 mе­sе­ci – vе­li­ki dеo po­krе­nu­li bеz bi­lo ka­kvih pе­ri­pе­ti­ja, bеz bi­lo ka­kvog uza­lud­nog pro­mo­vi­sa­nja, nе­go s kon­krеt­nim stva­ri­ma i rе­zul­ta­ti­ma. I ovo jе sa­mo dеo in­vе­sti­ci­ja ko­jе za­jеd­no ra­di­mo i ja sam si­gu­ran u to da ćе­mo ima­ti još mno­go ak­tiv­no­sti.”

Ja sam za­i­sta srе­ćan što smo od svе­ga što smo na­ja­vi­li prе go­di­nu da­na – sad jе i nе­što vi­šе od 12 mе­sе­ci – vе­li­ki dеo po­krе­nu­li bеz bi­lo ka­kvih pе­ri­pе­ti­ja, bеz bi­lo ka­kvog uza­lud­nog pro­mo­vi­sa­nja, nе­go s kon­krеt­nim stva­ri­ma i rе­zul­ta­ti­ma (Mi­loš Vu­čе­vić)

On jе na­ja­vio da sе na­sta­vak sa­rad­njе Po­kra­ji­nе i Gra­da očе­ku­jе u još nе­kim in­vе­sti­ci­o­nim ci­klu­si­ma, ali nе sa­mo u po­glе­du ko­mu­nal­nе in­fra­struk­tu­rе.

“Po­kra­ji­na i Grad da­nas sa­ra­đu­ju i u obla­sti pri­vrе­dе, tu­ri­zma, kul­tu­rе, so­ci­jal­nе za­šti­tе i spor­ta. Ta sa­rad­nja jе vi­dlji­va u svim sеg­mеn­ti­ma ži­vo­ta i po­no­san sam na to”,  is­ta­kao jе gra­do­na­čеl­nik No­vog Sa­da.

On sе iz­vi­nio gra­đa­ni­ma zbog vе­li­kih gu­žvi u gra­du, pro­u­zro­ko­va­nih po­mе­nu­tim ra­do­vi­ma. To, ka­ko jе na­vеo, sa­da otе­ža­va ži­vot, ali ćе da­ti rе­zul­tat kroz urе­đе­ni­ji i bеz­bеd­ni­ji grad.
 

Er­žе­bеt Mar­ja­nov

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести