Формиран тим за поправљање рејтинга

– Наш циљ и задатак је да Србија буде међу првих 30 земаља на „Дуинг бизнис” листи Светске банке о условима пословања – оценила је потпредседница Владе и

министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић на седници Заједничке радне групе са задатком да дефинише конкретне мере за унапређење позиције Србије на поменутој листи. – Претходну годину урадили смо важан посао, што доказује и скок Србије за 32 места на „Дуинг бизнис” листи. Али, то није довољно и задатак свих нас је да учинимо да у наредном извештају Србија буде у првих 30 земаља.

На седници је договорен план активности у циљу ефикасног спровођења програма из Акционог плана, као и проширење овлашћења па ће се у наредном периоду та група бавити и конкретним мерама за унапређење Србије у извештају Светског економског форума о глобалној конкурентности, саопштио је кабинет потпредседнице Владе Србије.

– Формираћемо имплементациони тим који ће имати задатак да дефинише прецизне мере потребне за унапређење положаја Србије и у том извештају – закључила је министарка.

Зорана Михајловић, која председава Заједничкој групи, известила је чланове да је важно да се сва министарства укључе и допринесу остваривању тог циља, и подсетила на успех који смо постигли у области издавања грађевинских дозвола.

– Увођење електронских грађевинских дозвола значајно ће унапредити привредни амбијент Србије, као и њену позицију на листи Светске банке за услове пословања – изјавила је она.

На седници Заједничке групе представљени су нови чланови: министар привреде и заменик председника групе Жељко Сертић, и бивши министар унутрашњих послова и јавне администрације у Влади Словеније и члан „Деливерy унита” Грегор Вирант.

Д. У.

 

EUR/RSD 117.1305
Најновије вести