Грцима боље да остану у Србији

У Србији послује око 250 грчких фирми, у којима је запослено 25.000 људи. Економисти сматрају да нема разлога за бригу све док је Грчка у еврозони. Од укупног банкарског капитала

у Србији, 14 одсто држе грчке банке. У грчким испоставама у Србији стање је редовно и за сада успешно послују грчке банке, шећеране, фирме у области прехрамбене индустрије, цементаре.

– То нису државне фирме, то су приватне фирме којима је интерес да послују што успешније и ако посматрате ову ситуацију у којој се бежи с несигурног тржишта, као што је грчко тренутно, њима је, наравно, боље да остају јер је у оваквој ситуацији Србија боље тржиште за пословање – објашњава Радојка Николић из „Бизнис магазина”.

У грчкој фирми „Ауто-стоп интериорс” у Лесковцу, која се бави израдом опреме за ентеријере аутомобила и запошљава 120 људи из тог града, кажу да раде без проблема и не страхују да ће се криза у Грчкој одразити на њихово пословање.

– Ситуација у Грчкој не утиче на наш посао овде. Управо супротно, ми ћемо покушати да помогнемо Грчкој одавде и ми смо се одлучили за изградњу новог производног погона овде, зато што је ближе Европи и зато што је јефтиније – каже маркетинг-менаyерка Рула Андрикопулу.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести