И ми робу за Немачку имамо

Представници 43 српске компаније ове недеље путују у Дортмунд, у Немачку, на директне разговоре с потенцијалним немачким пословним партнерима.

Како најављује Немачко-српско привредно удружење, догађај се организује у оквиру пројекта „Немачка иницијатива за проналажење добављача у земљама Западног Балкана”.

За учешће се пријавило више од 400 компанија из Србије, Босне и Херцеговине, Хрватске, Словеније и Македоније, а укупно 169 је добило позив да присуствује.„Интересовање за тај догађај знатно је веће у односу на претходну годину”, наводи се у саопштењу, и додаје да ће разговорима у Дортмунду присуствовати представници 49 немачких компанија.

Немачки привредници највише су заинтересоваи за сарадњу у области машиноградње, металопрерађивачке индустрије, производње компонената за ауто-индустрију, као и прераде пластике и гуме.Немачка иницијатива за проналажење добављача у државама Западног Балкана се реализује под покровитељством ГИЗ-а, Министарства за сарадњу Немачке, а у оквиру заједничке организације Немачко-српске привредне коморе (АХК Србија), осталих регионалних огранака немачке привреде (АХК), као и немачког Удружења за управљање материјалима, увоз и логистику (БМЕ е.В.).

Пројекат у Србији помаже Привредна комора Србије.Немачко-српска привредна комора организује тај пројекат другу годину заредом, с циљем да српским привредницима пружи шансу да се представе, успоставе нове контакте и прошире своје пословање и на немачко тржиште.

Е. Дн.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести