Љајић: Рок за пријаву за ваучере биће продужен до 15. октобра

Рок за пријаву за ваучере за субвенционисани одмор у Србији биће продужен до 15. октобра, изјавио је за Танјугу министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић.

Циљ је да се туристичка сезона продужи на октобар и новембар јер су то најкритичнији месеци за туризам, нагласио је Љајић који је раније данас обишао штанд Србије на изложби у Милану.
Према његовим речима, број пријављених за ваучере растао је из дана у дан, тако да се на пример првог дана пријавило 145 грађана а сада има и до 1.000 пријава дневно.

Више од 60 одсто пријављених су пензионери и они су се у највећем броју жалили на кратак рок који је сутра истицао.
Почетак пријаве за ваучере био је 6. јул од када грађани на шалтерима Пошта Србије могу да поднесу пријаве за ваучере у вредности од 5.000 динара за плаћање смештаја на некој од туристичких дестинација у Србији које субвенционише држава.
Грађанима су на располагању 243 угоститељска објекта у Србији која су се пријавила на конкурс а њихов списак могу прочитати на интернет страници Министарства трговине, туризма и телекомуникација.

Корисник на шалтеру поште поред пријаве треба да приложи фотокопију личне карте, потврду о резервацији смештаја за најмање пет ноћења на којој мора стајати да је период резервације од 1. августа до 20. новембра ове године, као и потврду о стицању права по неком од критеријума за доделу ваучера.
Ваучере могу добити пензионери, незапослени са евиденције Националне службе за запошљавање, корисници права на додатак за помоћ и негу другог лица, запослени и ратни војни инвалиди чија примања не прелазе 60.000 динара.

Пошта пријаве шаље Министарству трговине, туризма и телекомуникација, а корисницима који по критеријумима министарства буду испунили услове за летовање са попустом, путем поште биће достављени персонализовани ваучери препорученом пошиљком.
Влада Србије је 18. јуна усвојила Уредбу о условима и начину доделе средстава за подстицање развоја домаћег туризма, која предвиђа поделу ваучера за субвенционисано коришћење услуге смештаја у угоститељским објектима у Србији.

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести