Мајкрософт купује сопствене деонице

Амерички софтверски див Мајкрософт планира да откупи сопствене деонице у вредности од 40 милијарди долара, а најавио је и подизање износа

дивиденде, објавили су медији који се баве еконономијом.

Из Мајкрософт нису објавили колико ће дуго трајати схема откупа. Претходни откуп, такође вриједан 40 милијарди долара, био је објављен у средином 2013. године и биће завршен до краја ове године, објавио је Би-Би-Си.

Откуп деоница обично подупире раст цене деонице компаније и популаран је међу инвеститорима. Цена дионице Мајкрософта порасла је један посто у електроничком трговању након затварања Волстрита.

Мајкрософт је најавио и да ће подићи тромесечну дивиденду за 8 посто, на 39 центи по деоници.

Раније ове године, та је компанија најавила највећу аквизицију у својој историји, куповину интернетске странице за професионално умрежавање ЛинкедИн за нешто више од 26 милијарди долара у готовини. То се сматра високом ценом за ЛинкедИн, који је известио о годишњем губитку од 166 милиона долара.

Извршни директор Мајкрософта Сатyа Наделла каже да је то део Мајкрософтове трансформације према цлоуд цомпутинг пословању и пружању професионалних услуга клијентима, укључујући друштвене мреже за њихово повезивање.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести