Михајловић: На 27 километара ниједног радника, то не може

Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић поново је данас упозорила извођаче радова ангажоване на обнови путева у Србији, да ће бити раскинути уговори

 с фирмама чијих радника нема на терену.

"Када сам долазила данас у Ужице преко Рудника, на деоници од 27 километара нисмо затекли ниједног радника и то је други пут да пролазим тим путем и да не видим раднике. Извођач је Србијааутопут и мој позив је да под хитно пошаљу своје раднике и почну да раде", рекла је Михајловић Танјугу.

Како каже, није потребно да извођач радова објашњава да "нешто треба да се суши и слично", с обзиром да ју је и в.д. директор Путева Србије Зоран Дробњак уверио да су радници морали да буду на терену.

Михајловић је рекла да ће у наредних седам дана екипе министарства обићи све деонице где се обавља рехабилитација путне мреже из програма који финансирају Светска банка, Европска инвестициона банка, Европска банка за обнову и развој и држава Србија са укупно 400 милиона евра за обнову око 1.100 км путева широм земље.

"Именоваћемо сваког извођача који не ради свој посао и будите сигурни да ће већ у наредне две недеље бити раскинути уговори уколико не почну да раде. Нико нема права ниједан дан нити сат да не буде на терену, јер је влада дала гаранције за тај новац", навела је Михајловић.

Додала је да ће у путну мрежу у Златиборском округу бити уложено милијарду и по динара и да ће само на територији Ужица бити уложено у 46 километара 400 милиона динара.

Најавила је и да ће у јуну бити положен камен темељац за изградњу фабрике воде у Ужицу, да је завршена пројектно техничка документација и да ће ускоро бити расписан тендер за извођача радова за прву фазу тог пројекта, као и да је вредност прве фазе 3,2 милиона евра.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести