Михајловић:Више средстава у буџету за капиталне пројекте

Потпредседница владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић најавила је данас да ће у буџету за 2017. бити више новца за

капиталне пројекте, али да министарства морају боље да контролишу њихову реализацију.
Михајловић је новинарима у скупштини рекла да је "њено" министарство реализовало 98 одсто средстава одобрених за пројекте саобраћајне инфраструктуре.

Фискална стратегија и капитални расходи на нивоу државе показују, међутим, рекла је Михајловић, да степен реализације "није био баш добар код других министарстава".
"Мислим да остала министарства морају боље да контролишу и управљају пројектима. Има пуно капиталних  пројеката, а ми смо све потрошили", навела је Михајловић.

Она је рекла да ће у њеном ресору главни пројекти бити почетак изградње деонице Коридора 11 Сурчин - Обреновац и завршетак, такође, кинеских деоница Обреновац - Уб и Лајковац - Љиг, али и завршетак изградње Коридора 10 и наставак изградње обилазнице око Београда.
Михајловић је поновила да ће грађани моћи следеће године да иду аутопутем од Обреновца до Прељине.

Додала је да ће један од приоритета тог министарства бити реформисање желеница.
Михајловић је говорећи о буџету за наредну годину рекла да ће по први пут средстава и кредити да се нађу у ресорима који су одговорни за реалзиацију пројеката.

(Танјуг)

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести