Мировић: Да што више кинеских привредника дође у Србију

Ажурирано пре 6 недеља 3 дана

Председник Покрајинске владе Игор Мировић разговарао је данас са делегацијом Удружења кинеских привредника у Војводини

на чијем челу је председник тог удружења Цоу Ђунвеј о унапређењу сарадње Кине и Србије, а у оквиру тога и покрајине.

Они су указали на значај пријатељства и сарадње која постоји између две земље и остакли уверење да ће се ти односи још више развити у будућности и допринети реализацији конкретних пројеката.

Мировић је истакао да очекује да сарадња између две земље јача у свим областима и указао да су приоритетне активности покрајинске владе усмерене на привлачење инвестиција, долазак пословних партнера и запошљавање.

"Кина је наш значајан партнер што је доказано важним пословним резултатима за обе земље. То је охрабрујућа чињеница и важно је да што више кинеских привредника дође у Србију", рекао је Мировић додајући да имамо готове инфраструктурне пројекте, а посебно је указао на потенцијал који лежи у туризму.

Цоу Ђунвеј је истакао да традиционално пријатељство које одликује два народа представља добар основ за унапређење сарадње у привреди, научно-технолошком развоју и култури.

Истичући значај подршке коју су добили од Покрајине за њихово оснивање, представници Удружења кинеских привредника у Војводини и Конфучијевог института истакли су да је њихов циљ пружање доприноса на јачању свеукупне сарадње између Кине и Србије и Покрајине Војводине.

Осим поменутих области гости могућу сарадњу виде и на плану прерађивачке и ауто индустрије, а исказали су и велики интерес за сарадњу са српским предузећима и њихово присуство на кинеском тржишту.

Састанку је присуствовао и потпредседник покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам Иван Ђоковић.
(Танјуг)
 

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Молимо читаоце Дневника да се приликом писања коментара придржавају правописних правила. Строго је забрањено лажно представљање, тј. остављање лажнх података у пољима за слање коментара. Коментари који су написани великим словима неће бити објављени. Редакција Дневника има право да не одобри коментаре који су увредљиви, који позивају на расну и етничку мржњу и не доприносе нормалној комуникацији између читалаца овог портала.

Коментари