Почела електронска пријава пореза

Порески обвезници од могу електронски подносити још шест нових пријава, а пуна примена електронског система за пореске пријаве почеће 1. марта ове године, најављено је из
efiskalizacija, eporez, kasa/Pixabay.com
Фото: pixabay.com

Пореске управе Министарства финансија.

Директорка Пореске управе Драгана Марковић позвала је пореске обвезнике да се припреме за пуну примену сервиса, тако што ће у пробном периоду од два месеца подносити пријаве електронским путем. У пробном периоду обвезници ће и даље морати пореске пријаве да подносе на папирном обрасцу, док ће паралелно, на порталу „е-Порези” да предају нове електронске обрасце.

– Задужења пореских обвезника ће се у прелазном периоду формирати на основу папирних образаца – објашњава Драгана Марковић. – Електронске пријаве поднете у прелазном периоду не стварају пореска задужења, већ су искључиво намењена за едукацију и тестирање.

По њеним речима, чак 95 одсто пореских прихода које администрира Пореска управа у наредном периоду биће покривено електронским сервисима за подношење пореских пријава.

Драгана  Марковић је, у саопштењу Пореске управе, најавила и даљу модернизацију информационог система и јачање институционалних капацитета, у оквиру реализације програма трансформације те институције.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести