Јапански инвеститори све више долазе у Србију

ГОЛУБИНЦИ: Председник Републике Србије Александар Вучић и председник Покрајинске владе Игор Мировић обишли су данас пољопривредно газдинство Дејана Матића, произвођача дувана из Голубинаца код Старе Пазове, поводом остварених рекордних приноса на засадима ове културе.
vucic i mirovic1
Фото: Pokrajinska vlada

Након обиласка, одржан је састанак са руководством компаније „Japan Tobacco International“ и произвођачима дувана који имају уговор са овом индустријом.

Председник Србије Александар Вучић изјавио је након разговора с руководством Јапан Тобако Интернационал да та компанија ангажује 250 домаћинстава у Србији у производњи дувана, од којих свако запосли између 40 и 60 сезонаца и поручио да ће држава наставити, иначе изузетну, сарадњу с ЈТИ.

Вучић је рекао да ЈТИ жири мрежу произвођача дувана у Војводини, што је веома значајно за тај део наше земље.

Додаје да је више пута посећивао фабрику ЈТИ у Сенти и захвалио тој компанији на свему што раде у Србији.

Вучић наводи да ангажују 250 газдинстава, што је 50 одсто од укупног броја произвођача у Србији.

Приметио је да јапански инвеститори све више долазе у Србију и најавио да ће врло брзо и званично бити најављен долазак још једног јапанског инвеститора и то у Нови Сад.

Вучић је подсетио да је у Инђији недавно ударен камен темељац за фабрику јапанског Тојо тајерса.

Ту где су Јапанци, ту је озбиљност и одговорност и наши људи се ту понашају изузетно одговорно, казао је Вучић.

Председник каже да произвођачи дувана ангажују сензце углавном из Прешева и то Албанце, као и доста људи из Неготина, што је сигнал да држава мора више да уради за југ и исток Србије.

Напоменуо је да ЈТИ реализује годишње извоз од 300 милиона евра и да је та компанија један од наших највећих пореских контрибутора.

Фото: Pokrajinska vlada

Вучић је приметио да су јако лоши путеви у Војводини и да ће у том смислу бити додати неки пројекти у план Србија 2025 и да ће се поред градње аутопута Нови Сад - Рума правити и аутопут Београд - Зрењанин, али и да ће бити урађено много регионалних и локалних аутопутева у Војводини.

Између села су велике рупе на путу као да ништа није улагано последњих 50 или 60 година, додао је Вучић.

Огроман новац ћемо да уложимо у путеве и то ће значити пуно и за инвеститоре, нагласио је Вучић.

EUR/RSD 117.1121
Најновије вести