Мелем на прилично дубоке ране

Најзад нам је и сениорска фудбалска репрезентација подарила мало радости. Победа Србије над Албанијом(2:0),у паклу Елбасан арене, није имала такмичарску вредност јер смо се одавно опростили од ЕУРА,

 али је истински мелем на прилично дубоке ране. Прија кад се специфичан ривал положи на плећа, кад се види жеља за победом, кад се прође испит на којем је био карактер екипе и појединаца. Места за еуфорију нема, јер смо се, не само у спорту, специјализовали да славимо по неку добијену битку у изгубљеном рату, пропустићемо и треће велико такмичење.

- Важан тријумф, иако бодови нису били битни. Тврдим, ово може да буде прекретница за национални тим. На оваквим мегданима се стиче самопоуздање, видео сам га на лицима наших момака. Албанија није врхунски противник, али је тешка са психолошког аспекта, а ми смо потуно заслужено победили. Подизали смо ниво игре лагано у последњим сусретима, ако тако наставимо сигуран сам да ћемо до септембра имати озбиљан тим, који ће се носити са предстојећим изазовима- поручио је један од потпредседника ФШ задужен за репрезентативне селекције Саво Милошевић.
Лакше дише и селектор Ћурчић који потонули брод уводи у неке мирније воде.

- Без обзира на све проблеме, на принудне измене и повреде утакмица је имала ток који смо прижељкивали. Били смо бољи и током првог полувремена. Ово је плод напорног рада. Не само у три  последња дана, већ и у неким ранијим окупљанима и утакмицама када смо показивали напредак- констатовао је Ћурчић.Селектор указује на још један детаљ.

- Била нам  је потребна оваква победа због притиска којем смо изложени након промашаја у квалификацијама. Надам се да је страх од неуспеха разбијен. Очекује нас меч са Португалцима, а имамо пуно кадровских проблема, на листи повређених су Матић и Ивановић-напоменуо је селектор.
Расположен је био и председник ФСС Томислав Караџић.

- Резултат је увек важан, иако нам ова победа не значи пласман на ЕП, нажалост. Екипа показује напредак, имамо квалитетан фонд играча и перспективу. Сваки дан растемо и верујем да ће А тим врло брзо доћи до резултата који наш народ очекују. Из простог разлога што се ради квалитетно и видим какво је окружење око нас. Победа против Албаније може много тога да промени- поручио је Караџић.
Надамо се да бољи дани за наш репрезентативни фудбал долазе.

З. Рангелов

 

Немања Матић: Да се заједно мењамо

Стегао је зубе Немања Матић, одиграо са повредом сјајно већи део утакмице у Елбасану.- Албанци су славили и пре него што је почела утакмица, а ми нисмо желели да будемо кловнови на том слављу. На крају је пресудио наш квалитет и заслужено смо победили. Драго ми је због нашег народа што смо победили, бар делом смо успели да вратимо веру у фудбал. Показали смо зрелост и овим путем треба да наставимо- истакао је Матић, уз напоменуо да је жал за пропуштеним ЕП велика.

Везиста Челсија послао је и поруку фудбалском народу.- Даћемо све од себе да у наредним утакмицама покажемо да Србија зна да игра фудбал. Народ треба да нас подржи, јер без тога не можемо ништа. Сви заједно треба да се променимо - казао је Матић.

Љајић: Више волим да асистирам

Михајловић га је отписао јер није певао химну, Ћурчић му указао поверење и истрпео осцилације у игри, а Адем Љајић је баш против Албаније показао да имамо “десетку” за којом дуго чезнемо.Блистао је нови члан Интера у Елбасану, израстао у истинског јунака нације јер је искреирао вредан тријумф. Гол и асистенција за историју.

- Погодак је стигао као шлаг на торту, да оверимо победу. Више се радујем због асистенције Коларову за вођство, јер једноставно више волим да наместим гол него да га сам постигнем- истакао је Љајић.Најзад је труд наплаћен у финишу утакмице.- Били смо бољи током читаве утакмице, играли смо нашу игру, држали лопту, они су се бранили. Можда нисмо створили пуно шанси, али гол је висио у ваздуху и на крају смо крунисали напоре. Нисам видео најбоље ситуацију из првог дела када ми је поништен гол јер је Бамби Тошић натрчао на њиховог голмана - објаснио је Адем.

Дуел набијен емоцијама имао је посебну психолошку тежину.- Видео се велики притисак са обе стране, ушли смо максимално сконцентрисани и победили. Знали смо да смо боља екипа од њих. Кад сви пружимо максимум можемо да се носимо са сваком екипом. Добри смо, имамо квалитет, само да се то скупи у једну целину - сматра Љајић.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести