Шаренило програма за распуст

Традиционална манифестација посвећена деци, “Новосадско БИГ дечје лето 6”, свечано је отворена у недељу у приземљу тржног центра “БИГ”.

Том приликом велики број деце, родитеља и пријатеља манифестације окупио се и уживао у наступима чланова “Културног склоништа”, “Академи” центра, малих певача и глумаца, чланица “Профешнал денс” студија и гостију из Конфучијевог института, који су отворили манифестацију.

Заменица начелника Градског већа за културу Мирјана Лукић Маринковић и координаторка “Новосадског БИГ дечјег лета” Северина Простран Милетић отвориле су манифестацију захваливши се у првом реду свим вредним људима из институција и организација, који су припремили овогодишњи програм, Градској управи за културу Града Новог Сада, као и тржном центру “БИГ” на подршци.

- Захваљујући труду људи из Дечјег културног центра “Деци на дар” осмишљен је богат програм, а све то уз помоћ новосадских институција и организација – истакла је Мирјана Лукић Маринковић. – Град Нови Сад је са посебним задовољством подржао ову манифестацију како би наши најмлађи суграђани током летњег распуста квалитетно могли да проведу време на различитим радионицама.

Почев од ове недеље, младе Новосађане на више од 30 места чека преко 200 различитих активности и 70 дана програмског шаренила. Припремљене су концерти, позоришне представе, перформанси, филмске пројекције, научне и језичке радионице, креативно – едукативне, уметничке и спортске, током којих ће малишани пре свега ући у музејске, галеријске и остале просторе намењене њима и где ће се упознати са значајним уметничким делима, старим занатима, проналасцима великих научника и језицима и културама других народа. Млађи ће бити у прилици да граде замкове, праве новине, израђују лутке, а мало старији да направе прве кораке као дизајнери, архитекте или сликари.

Списак радионица, сатница, начин пријаве учешћа, као и информације о узрасту којем је намењен одређени програм, доступни су на сајту novosadskodecijeleto.info или на званичној фејсбук страници ДКЦНС Дечјег културног центра.

Б. Павковић
 

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести