ВУЈОШЕВИЋ: Тешка ситуација, али изборићемо плеј-оф

Вујошевић ће после пропуштене три утакмице водити тим против Крке у Новом Месту пошто му је истекла суспензија због искључња на мечу против Мега Лекса

        БЕОГРАД: Тренер кошаркаша Партизана Душко Вујошевић рекао је да је убеђен да ће црно-бели изборити пласман у плеј-оф Јадранске лиге, иако се тренутно налазе на шестој позицији.
       
"Сезона траје, знамо да се она састоји из једне зиме и пролећа. Налазимо се у специфичној ситуацији, али без обзира на то што Павловић није прошао припреме и бројне повреде које су нас задесиле, морамо да се изборимо за плеј-оф", рекао је Вујошевић новинарима на представљању званичног календара за 2015. године у тржном центру Ушће.

        Вујошевић ће после пропуштене три утакмице водити тим против Крке у Новом Месту пошто му је истекла суспензија због искључња на мечу против Мега Лекса.
        "По казнама испада да сам ја најгори човек у Јадранској лиги, а није баш тако. Заслужио сам искључење, али не и казну од три меча. Као клуб смо мало у проблему што су неки осетили и желе да искористе. Мораћу убудуће да се исконтролишем и припремим за ствари које нису коректне", рекао је стратег црно-белих.

        Он је додао да очекује лакши други део сезоне, пошто екипа после елиминације из Евриокупа неће имати дуга путовања, већ ће време искористити за тренинге.
        "Желимо да се реванширамо Крки за пораз у Пиониру, који нас је ставио у незавидан положај на табели. Крка има квалитет, који можда није екстра, али је стабилан клуб са сигурним буџетом. Најважнија је свака наредна утакмица и надам се да ћемо Нову годину дочекати комплетни", навео је Вујошевић.
        Меч ће против словеначког тима дефинитивно пропустити Александар Павловић, који је на мечу против Солнока обновио повреду скочног зглоба.
        "Има доста отока јер је реч о обнови повреде. Нисам спреман за Крку и мислим да ћу максимално паузирати ту једну утакмицу", рекао је Павловић.

        Павловић је додао да се екипа налази у малој кризи, али да верује да ће црно-бели имати успешну сезону.
        "Биће тешко, али има још много да се игра. Надам се да ћемо комплетирањем тима заиграти боље и испунити очекивања навијача. Партизан увек има највише циљеве и очекујем да и ове године одбранимо титулу у домаћем првенству, а нећемо се одрећи ни регионалног такмичења", заључио је Павловић.
        Утакмица 15. кола Јадранске лиге између Крке и Партизана игра се у суботу од 21 сат у Новом Месту. Танјуг
 

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести