Ne zahteva puno truda!
Ako volite bakinu kuhinju OVAJ KOLAČ ćete obožavati! Pogledajte RECEPT ZA GRIZ ŠTRUDLU S VIŠNJAMA, idealna poslastica uz kafu, čaj ili kao lagani desert
Ova griz štrudla s višnjama savršen je spoj kremaste teksture, blage slatkoće i osvežavajuće kiselkastih višanja.
Zahvaljujući grizu i jogurtu, fil je bogat i mekan, dok višnje unose savršen balans i svežinu. Idealna je kao poslastica uz kafu, čaj ili kao lagani desert posle ručka.
Ovo je kolač koji ne zahteva puno truda, a rezultat je desert koji izgleda i miriše kao da je izašao iz fine poslastičarnice. Evo kako se pravi najukusnija griz štrudla sa višnjama , koja vraća u detinjstvo.
Potrebno je:
(čaša = 2 dl)
Za premaz:
- 4 jaja
- 150 g šećera
- 2 kesice vanilin šećera
- 2 čaše jogurta
- 1 čaša ulja
- 2 čaše griza
- 1 prašak za pecivo
Ostalo:
- 18 gotovih kora za savijače
- 1,5 kg oceđenih višanja
- 6 kašika prezli
- 6 kašika šećera
Priprema:
Umutite jaja, šećer i vanilin šećer dok ne postanu penasti. Dodajte jogurt i ulje, kratko promešajte. Umešajte griz i prašak za pecivo, sjedinite sve mikserom. Ostavite da odstoji 10 minuta. Uzmite po tri kore za svaku štrudlu. Svaku premažite sa oko 3 kašike fila.
Na treću koru, uz rub, rasporedite oceđene višnje, pospite s 1 kašikom prezli i 1 kašikom šećera. (Ako koristite smrznute višnje, dobro ih prethodno ocedite.) Zarolajte u štrudlu i stavite na veliki pleh obložen papirom za pečenje.
Ponovite postupak s preostalim korama - ukupno ćete dobiti 6 štrudli. Premažite štrudle ostatkom fila.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 °C oko 35 minuta, dok ne porumene. Ohladite, po želji pospite šećerom u prahu i poslužite, piše Žena Blic.