Не захтева пуно труда!
Ако волите бакину кухињу ОВАЈ КОЛАЧ ћете обожавати! Погледајте РЕЦЕПТ ЗА ГРИЗ ШТРУДЛУ С ВИШЊАМА, идеална посластица уз кафу, чај или као лагани десерт
Ова гриз штрудла с вишњама савршен је спој кремасте текстуре, благе слаткоће и освежавајуће киселкастих вишања.
Захваљујући гризу и јогурту, фил је богат и мекан, док вишње уносе савршен баланс и свежину. Идеална је као посластица уз кафу, чај или као лагани десерт после ручка.
Ово је колач који не захтева пуно труда, а резултат је десерт који изгледа и мирише као да је изашао из фине посластичарнице. Ево како се прави најукуснија гриз штрудла са вишњама , која враћа у детињство.
Потребно је:
(чаша = 2 дл)
За премаз:
- 4 јаја
- 150 г шећера
- 2 кесице ванилин шећера
- 2 чаше јогурта
- 1 чаша уља
- 2 чаше гриза
- 1 прашак за пециво
Остало:
- 18 готових кора за савијаче
- 1,5 кг оцеђених вишања
- 6 кашика презли
- 6 кашика шећера
Припрема:
Умутите јаја, шећер и ванилин шећер док не постану пенасти. Додајте јогурт и уље, кратко промешајте. Умешајте гриз и прашак за пециво, сједините све миксером. Оставите да одстоји 10 минута. Узмите по три коре за сваку штрудлу. Сваку премажите са око 3 кашике фила.
На трећу кору, уз руб, распоредите оцеђене вишње, поспите с 1 кашиком презли и 1 кашиком шећера. (Ако користите смрзнуте вишње, добро их претходно оцедите.) Заролајте у штрудлу и ставите на велики плех обложен папиром за печење.
Поновите поступак с преосталим корама - укупно ћете добити 6 штрудли. Премажите штрудле остатком фила.
Пеците у претходно загрејаној рерни на 180 °Ц око 35 минута, док не порумене. Охладите, по жељи поспите шећером у праху и послужите, пише Жена Блиц.