Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Domaćice oduševljene ovim receptom! PIKANTNA I OSVEŽAVAJUĆA VERZIJA AJVARA, ALI ZELENOG! Lako se priprema, a ukus će vas oduševiti

30.09.2025. 17:46 17:54
Piše:
Izvor:
Informer.rs/Dnevnik
да
Foto: freepik, ilustracija

Ako volite jednostavne domaće salate bez dodataka i konzervansa, ovaj recept će vas oduševiti.

Zeleni ajvar postaje sve popularniji među ljubiteljima zimnice jer je osvežavajuć, ukusan i lako se priprema.

Za razliku od običnog ajvara, ovaj se pravi od zelenog paradajza, što mu daje poseban i zanimljiv ukus koji će verovatno zauvek ostati na vašoj zimskoj trpezi. 

Savršeno ide uz meso, krompir ili hleb, a svoj posebni, pikantni ukus duguje renu i senfu koji ga čine drugačijim od klasičnih verzija.

Sastojci:

           zeleni paradajz 4kg

           ren 1/2 kg

           senf 1/2 kg

           ulje 150 ml

           so

da
Foto: freepik, ilustracija

Priprema:

Operite paradajz, isecite tvrdi vrh, pa ga zatim iseckajte na četvrtine.

Sameljite (izblendajte) paradajz, pa zatim očistite i izrendajte ren.

U izrendani ren dodajte ulje i senf, sve to dobro promešajte dok ren, senf i ulje ne budu potpuno ujedinjeni.

U mleveni zeleni paradajz dodajte mešavinu koju ste prethodno napravili. Sve to dobro promešajte, pa posolite po ukusu.

Dobro sjedinjenu smesu sipajte u tegle i čuvajte u frižideru. Kada se dobro ohladi možete uživati u ukusu zelenog ajvara.

 

Izvor:
Informer.rs/Dnevnik
Piše:
Pošaljite komentar