Domaćice oduševljene ovim receptom! PIKANTNA I OSVEŽAVAJUĆA VERZIJA AJVARA, ALI ZELENOG! Lako se priprema, a ukus će vas oduševiti
Ako volite jednostavne domaće salate bez dodataka i konzervansa, ovaj recept će vas oduševiti.
Zeleni ajvar postaje sve popularniji među ljubiteljima zimnice jer je osvežavajuć, ukusan i lako se priprema.
Za razliku od običnog ajvara, ovaj se pravi od zelenog paradajza, što mu daje poseban i zanimljiv ukus koji će verovatno zauvek ostati na vašoj zimskoj trpezi.
Savršeno ide uz meso, krompir ili hleb, a svoj posebni, pikantni ukus duguje renu i senfu koji ga čine drugačijim od klasičnih verzija.
Sastojci:
• zeleni paradajz 4kg
• ren 1/2 kg
• senf 1/2 kg
• ulje 150 ml
• so
Priprema:
Operite paradajz, isecite tvrdi vrh, pa ga zatim iseckajte na četvrtine.
Sameljite (izblendajte) paradajz, pa zatim očistite i izrendajte ren.
U izrendani ren dodajte ulje i senf, sve to dobro promešajte dok ren, senf i ulje ne budu potpuno ujedinjeni.
U mleveni zeleni paradajz dodajte mešavinu koju ste prethodno napravili. Sve to dobro promešajte, pa posolite po ukusu.
Dobro sjedinjenu smesu sipajte u tegle i čuvajte u frižideru. Kada se dobro ohladi možete uživati u ukusu zelenog ajvara.