Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

GASPAĆO ČORBA Osvežavajuća letnja klasika

13.08.2025. 20:30 20:55
Piše:
Izvor:
Dnevnik
чорба
Foto: freepik ilustarcija

Leto donosi želju za laganim i osvežavajućim jelima, a ništa bolje ne predstavlja ovu sezonu nego gaspaćo čorba.

Ovo špansko tradicionalno jelo od sirovog povrća savršeno je za tople dane – hladno, hranljivo i puno vitamina.

Sastojci:

1 kg zrelih paradajza

1 crvena paprika

1 krastavac

1 mali crveni luk

2 čena belog luka

3 kašike maslinovog ulja

2 kašike belog vinskog sirćeta

So i biber po ukusu

Po želji: tostirani hleb, svež bosiljak ili peršun za dekoraciju

Priprema:

Paradajz, papriku i krastavac dobro operite i isecite na krupnije komade.

Luk i beli luk sitno iseckajte.

Sve sastojke stavite u blender, dodajte maslinovo ulje i sirće, pa blendirajte dok ne dobijete glatku smesu.

Možete deo povrća ostaviti u komadićima.

Čorbu ohladite u frižideru najmanje jedan sat pre serviranja.

Poslužite hladno, ukrasivši svežim bosiljkom ili peršunom, a po želji dodajte i parče tostiranog hleba za još bolju teksturu.

Gaspaćo je idealan izbor za lagan ručak ili predjelo, a njegova svežina i intenzivan ukus paradajza i paprike čine ga nezamenljivim u letnjem meniju. Isprobajte ovu čorbu i uživajte u osvežavajućem ukusu pravog španskog leta!

Izvor:
Dnevnik
Piše:
Pošaljite komentar
Recept dana: Paradajz čorba s bosiljkom

Recept dana: Paradajz čorba s bosiljkom

15.08.2018. 11:33 11:36
HLADNA ČORBA OD KRASTAVACA Letnja osvežavajuća doza zdravlja u tanjiru
чорба

HLADNA ČORBA OD KRASTAVACA Letnja osvežavajuća doza zdravlja u tanjiru

24.07.2025. 17:57 18:07