clear sky
26°C
13.08.2025.
Нови Сад
eur
117.1724
usd
100.2759
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ГАСПАЋО ЧОРБА Освежавајућа летња класика

13.08.2025. 20:30 20:55
Пише:
Извор:
Дневник
чорба
Фото: freepik ilustarcija

Лето доноси жељу за лаганим и освежавајућим јелима, а ништа боље не представља ову сезону него гаспаћо чорба.

Ово шпанско традиционално јело од сировог поврћа савршено је за топле дане – хладно, хранљиво и пуно витамина.

Састојци:

1 кг зрелих парадајза

1 црвена паприка

1 краставац

1 мали црвени лук

2 чена белог лука

3 кашике маслиновог уља

2 кашике белог винског сирћета

Со и бибер по укусу

По жељи: тостирани хлеб, свеж босиљак или першун за декорацију

Припрема:

Парадајз, паприку и краставац добро оперите и исеците на крупније комаде.

Лук и бели лук ситно исецкајте.

Све састојке ставите у блендер, додајте маслиново уље и сирће, па блендирајте док не добијете глатку смесу.

Можете део поврћа оставити у комадићима.

Чорбу охладите у фрижидеру најмање један сат пре сервирања.

Послужите хладно, украсивши свежим босиљком или першуном, а по жељи додајте и парче тостираног хлеба за још бољу текстуру.

Гаспаћо је идеалан избор за лаган ручак или предјело, а његова свежина и интензиван укус парадајза и паприке чине га незаменљивим у летњем менију. Испробајте ову чорбу и уживајте у освежавајућем укусу правог шпанског лета!

Извор:
Дневник
Пише:
Пошаљите коментар
Рецепт дана: Парадајз чорба с босиљком

Рецепт дана: Парадајз чорба с босиљком

15.08.2018. 11:33 11:36
ХЛАДНА ЧОРБА ОД КРАСТАВАЦА Летња освежавајућа доза здравља у тањиру
чорба

ХЛАДНА ЧОРБА ОД КРАСТАВАЦА Летња освежавајућа доза здравља у тањиру

24.07.2025. 17:57 18:07