Рецепт дана: Парадајз чорба с босиљком

Ово брзо и укусно јело савршено је као предјело, а у комбинацији с кнедлицама – може да буде и један фини летњи оброк пун здравља.
paradajz corba
Фото: pixabay.com

Састојци (за 4 особе):

- 500 г пасираног парадајза,

- 300 мл воде,

- кашичица белог лука у праху,

- кашичица вегете,

- 2 кашичице босиљка,

- 1/2 кашичице млевеног црног бибера,

- 2 капике маслиновог уља

За кнедле:

- 3 кашике глатког брашна,

- 1 јаје,

- со

Припрема:

1. Статвити пасирани парадајз и воду да се кува. Кад проври, смањити ватру и додати бели лук, вегету и босиљак, па кувати још десетак минута на лаганој ватри, поклопљено.

2. Кнедле припремити тако што се од брашна, јаја и соли умеша густо тесто.

3. Кашиком захватити кнедле и кувати их у кипућој чорби. Смањити ватру и поклопити.

4. Кувати на лаганој ватри још 5 минута.

5. На крају побиберити, умешати маслиново уље и послужити.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести