Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

GRAŠAK I BORANIJA KAO NIKAD PRE! Evo koji sastojak koji će im dati savršen ukus svaki put

23.10.2025. 19:10 19:16
Piše:
Izvor:
Superžena B92
da
Foto: freepik, ilustracija

Ovi prilozi su izuzetno zdravi, ali često nam zadaju muke prilikom spremanja i izgube lep ukus.

Mahune su idealan prilog mnogim jelima, ali nakon kuvanja mogu postati gnjecave. Ipak, postoje namirnice koje im možete dodati kako bi zadržale dobar ukus, prema nekim receptima.

Naime, zahvaljujući puteru i belom luku, mahune će biti savršeno mekane za samo nekoliko minuta. 

Za pripremu ovog jela biće vam potrebno:

– 450 grama svežih mahuna

– kašičica maslinovog ulja

– supena kašika putera

– tri čena belog luka

– pola kašičice rendane limunove kore

– 60 mililitara vode ili bujona

– malo ulja

– so i biber po želji

Priprema:

Zagrejte malo ulja u tiganju na srednje jakoj vatri. Dodajte mahune i malo soli. Potom sipajte malo vode ili bujona kako bi se lagano izdinstale, a da pritom zadrže hrskavost.

Pokrijte tiganj poklopcem – mahune će omekšati za samo nekoliko minuta. Kada postanu mekane, skinite poklopac i pustite da višak tečnosti ispari.

 

Izvor:
Superžena B92
Piše:
Pošaljite komentar