Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

KRUŠKE U NAJLEPŠEM IZDANJU Poslužite uz sladoled i uživajte u savršenoj poslastici bez glutena

01.09.2025. 14:59 15:09
Piše:
Izvor:
stvar ukusa.mondo
kruške
Foto: Pixabay

Kolač sa kruškama posut hrskavim pahuljicama je lagan, zdrav i potpuno bez glutena. Možete ga praviti i sa drugim voćem, pa je uvek dobar izbor za brzi domaći desert.

Ovaj kolač spaja sočne kruške i laganu biskvitnu osnovu sa hrskavom koricom od ovsenih pahuljica. Priprema je jednostavna, a rezultat je desert koji se može služiti i topao i hladan. Uz kuglu sladoleda od vanile postaje pravi gurmanski užitak.

pita
Foto: Printscreen Youtube/ One day recipe

Sastojci za biskvit:

200 g običnog jogurta (može i aromatizovan)

3 jaja

40 g kukuruznog skroba

40 g bademovog brašna

60 g šećera

125 g krušaka u sirupu (ili zrelih svežih krušaka).

Za hrskavu koricu:

50 g putera

50 g ovsenih pahuljica

40 g šećera

malo sirupa od krušaka 1 kašika običnog jogurta.

Savet

Ako koristite sveže kruške, neka budu zrele, jer će kolač biti sočniji i aromatičniji.

Priprema

Umutite jaja sa šećerom dok ne postanu penasta. Dodajte jogurt, kukuruzni skrob i bademovo brašno pa sjedinite. Na kraju ubacite iseckane kruške i lagano promešajte. Sipajte smesu u podmazan kalup.

U šerpici otopite puter. Dodajte ovsene pahuljice, šećer, sirup od krušaka i kašiku jogurta. Mešajte dok se masa ne poveže i postane zrnasta.

Preko biskvitne smese ravnomerno rasporedite hrskavi preliv. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 35–40 minuta, dok kolač ne porumeni. Ostavite da se prohladi i poslužite samostalno ili uz kuglu sladoleda od vanile.

Izvor:
stvar ukusa.mondo
Piše:
Pošaljite komentar
KRUŠKE DELUJU PREVENTIVNO NA STVARANJE BUBREŽNOG KAMENCA I HELIKO BAKTERIJE  Zašto bi još trebalo jesti ih redovno
крушке

KRUŠKE DELUJU PREVENTIVNO NA STVARANJE BUBREŽNOG KAMENCA I HELIKO BAKTERIJE  Zašto bi još trebalo jesti ih redovno

05.01.2025. 13:59 14:14
KAKVA KOMBINACIJA Jesenja pica s kruškama! Lako se priprema, a UKUS je FANTASTIČAN
храна

KAKVA KOMBINACIJA Jesenja pica s kruškama! Lako se priprema, a UKUS je FANTASTIČAN

14.11.2024. 17:07 17:13
DA LI ZNATE ZAŠTO SE KAŽE "PAO S KRUŠKE" Poreklo izraza će vas iznenaditi!

DA LI ZNATE ZAŠTO SE KAŽE "PAO S KRUŠKE" Poreklo izraza će vas iznenaditi!

21.08.2024. 21:34 21:44