Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

NEMA GOSTA KOJI ĆE IM ODOLETI! Punjene pečurke kao predjelo za Svetu Petku, osvojiće mirisom i izgledom

24.10.2025. 21:28 21:33
Piše:
Izvor:
Informer/Dnevnik
а
Foto: freepik, ilustracija

Punjene, zapečene pečurke koje ne samo da divno izgledaju, već su i izuzetno ukusne, a zahvaljujući svojoj veličini idealne su kao mali zalogaji.

Počela je sezona slava, a uz svaku svečanost neizostavan je i bogat sto. Uvek dobro dođe neki novi recept koji će obogatiti slavsku trpezu, naročito ako ne zahteva mnogo vremena za pripremu.

Sastojci za punjene šampinjone: 

           pakovanje šampinjona

           2 glavice crnog luka

           stari hleb

           ulje

           suvi biljni začin

           kačkavalj 

Priprema jela:

а
Foto: freepik, ilustracija

Najpre očistite šampinjone i pažljivo odvojite peteljke, koje zatim sitno naseckajte. Luk isecite što sitnije, a hleb isecite na male kockice.

Na tiganju propržite luk dok ne omekša, pa dodajte naseckane peteljke i komadiće hleba. Sve zajedno kratko propržite da se sjedine ukusi.

Dobijenom smesom napunite šeširiće šampinjona i poređajte ih u pleh. Stavite u prethodno zagrejanu rernu i pecite oko 10 minuta. Pred kraj pospite rendanim kačkavaljem i vratite u rernu da se sir otopi i blago zapeče.

Ako pripremate posnu verziju, koristite biljni kačkavalj.

 

Izvor:
Informer/Dnevnik
Piše:
Pošaljite komentar