overcast clouds
9°C
24.10.2025.
Нови Сад
eur
117.229
usd
101.0595
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

НЕМА ГОСТА КОЈИ ЋЕ ИМ ОДОЛЕТИ! Пуњене печурке као предјело за Свету Петку, освојиће мирисом и изгледом

24.10.2025. 21:28 21:33
Пише:
Извор:
Информер/Дневник
а
Фото: freepik, ilustracija

Пуњене, запечене печурке које не само да дивно изгледају, већ су и изузетно укусне, а захваљујући својој величини идеалне су као мали залогаји.

Почела је сезона слава, а уз сваку свечаност неизоставан је и богат сто. Увек добро дође неки нови рецепт који ће обогатити славску трпезу, нарочито ако не захтева много времена за припрему.

Састојци за пуњене шампињоне: 

           паковање шампињона

           2 главице црног лука

           стари хлеб

           уље

           суви биљни зачин

           качкаваљ 

Припрема јела:

а
Фото: freepik, ilustracija

Најпре очистите шампињоне и пажљиво одвојите петељке, које затим ситно насецкајте. Лук исеците што ситније, а хлеб исеците на мале коцкице.

На тигању пропржите лук док не омекша, па додајте насецкане петељке и комадиће хлеба. Све заједно кратко пропржите да се сједине укуси.

Добијеном смесом напуните шешириће шампињона и поређајте их у плех. Ставите у претходно загрејану рерну и пеците око 10 минута. Пред крај поспите ренданим качкаваљем и вратите у рерну да се сир отопи и благо запече.

Ако припремате посну верзију, користите биљни качкаваљ.

 

Извор:
Информер/Дневник
Пише:
Пошаљите коментар