Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

NEPOGREŠIV RECEPT ZA BUNDEVARU KOJA MIRIŠE NA JESEN! Slatka, mirisna i nestaje iz tepsije za tren

11.10.2025. 13:20 13:26
Piše:
Izvor:
Trpeza.alo/Dnevnik
da
Foto: Youtube prinstcrin/Domaći Recepti

Kad se kuhinjom proširi miris pečene bundeve i putera, svi znaju – stigla je prava jesen i vreme za najbolju domaću bundevaru.

Najbolje služite uz čaj ili kafu.

Potrebno je:

500 g kora za pitu

400 g pirea od bundeve

100 g šećera

1 kašičica cimeta

50 g putera

šećer u prahu za posipanje

Priprema:

Pomešajte pire od bundeve sa šećerom i cimetom. Podmažite pleh i složite kore, svaku premazujući rastopljenim puterom, dodajte fil i urolajte. Pecite pitu 35-40 minuta na 180°C dok ne porumeni. Poslužite posuto šećerom u prahu.

Izvor:
Trpeza.alo/Dnevnik
Piše:
Pošaljite komentar