overcast clouds
17°C
11.10.2025.
Нови Сад
eur
117.1682
usd
101.2252
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

НЕПОГРЕШИВ РЕЦЕПТ ЗА БУНДЕВАРУ КОЈА МИРИШЕ НА ЈЕСЕН! Слатка, мирисна и нестаје из тепсије за трен

11.10.2025. 13:20 13:26
Пише:
Извор:
Trpeza.alo/Дневник
da
Фото: Youtube prinstcrin/Domaći Recepti

Кад се кухињом прошири мирис печене бундеве и путера, сви знају – стигла је права јесен и време за најбољу домаћу бундевару.

Најбоље служите уз чај или кафу.

Потребно је:

500 г кора за питу

400 г пиреа од бундеве

100 г шећера

1 кашичица цимета

50 г путера

шећер у праху за посипање

Припрема:

Помешајте пире од бундеве са шећером и циметом. Подмажите плех и сложите коре, сваку премазујући растопљеним путером, додајте фил и уролајте. Пеците питу 35-40 минута на 180°Ц док не порумени. Послужите посуто шећером у праху.

Извор:
Trpeza.alo/Дневник
Пише:
Пошаљите коментар