OVO JE NAJLAKŠI ČOKO KOLAČ SA SIROM... A izgleda kao da ste ga kupili u najboljoj poslastičarnici!
Isprobajte čoko kolač sa svežim sirom i bobičastim voćem. Jednostavan recept za sočan i osvežavajući kolač, idealan za svaku priliku.
Ovaj kolač je pravo uživanje za sve ljubitelje čokolade i voćnih poslastica. Sočna čokoladna podloga, kremasti fil od sira i osvežavajući sloj bobičastog voća čine ga savršenim za svaku priliku. Najlepše od svega – lako se pravi, a izgleda i miriše kao iz fine poslastičarnice.
Sastojci
Za testo:
- 2 jajeta
- prstohvat soli
- 60-90 g šećera
- 70 g ulja
- 90 g brašna
- 2 kašike kakaoa.
Za fil:
- 250 g svežeg sira
- 1 kašičica vanilin šećera
- 1 jaje
- 1 kašičica kukuruznog skroba
- 1-2 kašike šećera (po ukusu).
Za voćni sloj:
- 200 g bobičastog voća (svežeg ili zamrznutog)
- 1 kašika kukuruznog skroba
- 1-2 kašike šećera (po ukusu).
Savet
Ako koristite smrznuto voće, obavezno ga odmrznite i ocedite višak tečnosti pre nego što ga stavite na fil – tako kolač neće biti gnjecav.
Priprema
Umutite jaja sa šećerom i prstohvatom soli dok ne pobele. Dodajte ulje, pa prosejano brašno i kakao. Sve sjedinite u glatku smesu i sipajte u kalup obložen papirom za pečenje.
Pomešajte sveži sir, vanilin šećer, jaje, kukuruzni skrob i šećer. Mutite dok ne dobijete kremastu masu, pa je ravnomerno rasporedite preko čokoladnog testa.
Pomešajte bobičasto voće sa šećerom i kukuruznim skrobom. Ravnomerno rasporedite preko fila od sira.
Stavite kolač u rernu zagrejanu na 180 °C i pecite 35-40 minuta. Ohladite pre sečenja.