RECEPT KOJI SE PREPISUJE! Banana i čokolada u kombinaciji koja će vas raspametiti, A NEMA NI PEČENJA
U moru komplikovanih torti, ova torta bez pečenja osvaja jednostavnošću i bogatim ukusom.
Mekana podloga od keksa i kakaoa, punjena penastim filom od banana, mleka i vanilin pudinga, prelivena sjajnim ganašom od crne čokolade prava je poslastica za sve generacije.
Uz minimalan trud dobijate desert koji izgleda kao iz poslastičarnice, ali je napravljen kod kuće. Idealna je i za sve one trenutke kada želite da oduševite goste, a da ne provedete sate uz šporet.
Vreme pripreme:
• 30 minuta
Sastojci:
Podloga:
• 300 g mlevenog keksa
• 50 g šećera u prahu
• 20 g kakaa
• 100 g putera/maslaca
• 120 ml mleka
Fil:
• 2 banane
• 720 ml mleka
• 3 kesice šlaga
• 3 kesice pudinga sa ukusom vanile
• 80 g keksa
Ganaš:
• 150 g tamne čokolade
• 150 ml slatke pavlake
Dekoracija:
• 150 g tamne čokolade
• 150 ml slatke pavlake
Priprema:
1. Mleveni keks, kakao prah i šećer u prahu sjedinite puterom i mlekom, pa smesu oblikovati u kalupu prečnika 21 cm. Za pripremu fila je potrebno da dobro ispasirate banane, dodate hladno mleko a zatim i šlag i puding bez kuvanja.
2. Sve umutite, pa dodate mleveni keks. Ovaj preukusni fil ide u kalup. Kvalitetnom crnom čokoladom otopljenom u slatkoj pavlaci prelijte vašu tortu pa je ostavite par sati u frižideru da se ohladi.
3. Dekoraciju za tortu pravite tako što čokoladu otopite u slatkoj pavlaci pokrijete folijom i ostavite u frižideru da se ohladi. Ohladjenu smesu umutite mikserom pa špricem za šlag ukrasite tortu.