Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

RECEPT KOJI SE PREPISUJE! Banana i čokolada u kombinaciji koja će vas raspametiti, A NEMA NI PEČENJA

23.05.2025. 17:23 17:31
Piše:
Izvor:
24 sedam
cokolada
Foto: freepik, ilustracija

U moru komplikovanih torti, ova torta bez pečenja osvaja jednostavnošću i bogatim ukusom.

Mekana podloga od keksa i kakaoa, punjena penastim filom od banana, mleka i vanilin pudinga, prelivena sjajnim ganašom od crne čokolade prava je poslastica za sve generacije.

Uz minimalan trud dobijate desert koji izgleda kao iz poslastičarnice, ali je napravljen kod kuće. Idealna je i za sve one trenutke kada želite da oduševite goste, a da ne provedete sate uz šporet.

Vreme pripreme:

           30 minuta

Sastojci:

Podloga:

           300 g mlevenog keksa

           50 g šećera u prahu

           20 g kakaa

           100 g putera/maslaca

           120 ml mleka

Fil:

           2 banane 

           720 ml mleka

           3 kesice šlaga

           3 kesice pudinga sa ukusom vanile

           80 g keksa

gan
Foto: freepik, ilustracija

 

Ganaš:

           150 g  tamne čokolade

           150 ml slatke pavlake

Dekoracija:

           150 g tamne čokolade

           150 ml slatke pavlake

Priprema:

1. Mleveni keks, kakao prah i šećer u prahu sjedinite puterom i mlekom, pa smesu oblikovati u kalupu prečnika 21 cm. Za pripremu fila je potrebno da dobro ispasirate banane, dodate hladno mleko a zatim i šlag  i puding bez kuvanja.

2. Sve umutite,  pa dodate mleveni keks. Ovaj preukusni fil ide u kalup. Kvalitetnom crnom čokoladom otopljenom u slatkoj pavlaci prelijte vašu tortu pa je ostavite par sati u frižideru da se ohladi.

3. Dekoraciju za tortu pravite tako što čokoladu otopite u slatkoj pavlaci pokrijete folijom i ostavite u frižideru da se ohladi. Ohladjenu smesu umutite mikserom pa špricem za šlag ukrasite tortu.

Izvor:
24 sedam
Piše:
Pošaljite komentar