Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

INTERVJU

DESERT KOJI JOJ JE DONEO POBEDU ZOVE SE „VELIKI RIZIK”, ali NINA DOŠEN je igrala hrabro! POBEDNICA „MASTERŠEF”-a otkriva: „Prijalo mi je kad uradim nešto u šta možda ni sama nisam verovala da mogu”

05.07.2025. 15:57 16:09
Izvor:
Dnevnik
1
Foto: A. Krstović / Prva

Pobednica treće sezone popularnog kulinarskog takmičenja „MasterChef” je Nina Došen iz Novog Sada, koja je svojim umećem i talentom za kuvanje osvojila sudije Nenada Atanaskovića i Filipa Ćirića, a svi su izgledi i srca gledalaca Prve televizije, na kojoj je ovaj šou do prošle sedmice emitovan.

Nina je rođena u Rumi, a živi u Novom Sadu, gde studira na Odseku za medijske studije na Filozofskom fakultetu, a zaposlena je kao manuelni tester aplikacija i veb sajtova. Na nagovor svojih sinova prijavila se za učešće u srpskom izdanju „MasterChef”-a, u kojem je osvojila 50.000 evra koje planira da uloži u otvaranje poslastičarnice, ali i odlazak u Diznilend sa porodicom. Ova istrajna, precizna i posvećena devojka u razgovoru za „Dnevnikov” TV magazin sumirala je utiske o pobedi, a za početak razgovora otkrila nam je šta njoj lično znači pobeda i kakve utiske nosi iz finalne emisije i posle prvih komentara. 

– Sad kada su se utisci malo slegli, mogu da kažem da mi je ova pobeda donela neizmernu radost i osećaj ponosa. Ovo je iskustvo za čitav život. I ja samo mogu da kažem da sam veoma srećna što se sav taj moj trud i rad nagradio tim priznanjem – kazala nam je Nina Došen na početku intervjua. 

Koji je momenat tokom takmičenja bio presudan da poverujete da možete da pobedite?

– Samim tim što sam došla do finala postojala je vera u to da mogu da osvojim trofej, ali ništa više od toga, jer smo svesni od početka da se dešavaju obrti u kuhinji „MasterChef”-a, u jednom trenutku možeš da zablistaš i budeš najbolji, a opet može da dođe i do greške koja rezultira eliminacijom.

Izjavili ste da planirate da novac koji ste osvojili za pobedu iskoristite da odvedete decu u Diznilend, ali i da sumu uložite u svoju poslastičarnicu. Kako zamišljate svoju idealnu poslastičarnicu i kakvi bi se slatkiši u njoj služili?

– Postoji želja da otvorim poslastičarnicu, ali bez žurbe i pritiska. Prvo bih volela da ovladam poslastičarstvom i da imam staž negde. Neka moja želja je da ti deserti prate sezonu, da ih nema previše i da se njihov ukus pamti.

1
Foto: A. Krstović / Prva

Koje jelo, koje ste pripremali tokom takmičenja, vam je bilo najteže da završite, koje je bilo najveći izazov, a na koje ste najponosniji? 

– Najteže sam se nosila sa hotelskim doručkom, tog dana sam se osećala kao da su me glava i telo izdali i jednostavno je došlo do pada u radu i koncentraciji. Na kraju sam smogla snagu da odradim ceo zadatak do kraja i iznesem pred sudije sve što je potrebno. Najizazovniji zadatak mi je bila jegulja, mnogo me je ta njena koža namučila da je probodem i postavim na ražanj. Najponosnija sam na zadatak u kom sam pravila „Dubai kanole” jer, i kada su stvari krenule nizbrdo, nisam se predala i istrajala sam u svojim idejama.

U superfinalu pripremali ste komplikovan desert „Veliki rizik”, u koji ste uneli mnogo hrabrosti, a koji vam je doneo najviše bodova i pobedu. Volite li i inače da eksperimentišete u kuhinji i sa čime?

– Generalno volim da eksperimentišem kada su ukusi u pitanju. Verujem da vam je ta moja izrada deserta izgledala kao da se kockam sa svime, ali nekako sam u tom trenutku gledala da se fokusiram i imam laganu ruku i meni se činilo da znam šta radim. Meni je prilično prijao taj osećaj kad uradim nešto u šta možda ni sama nisam verovala da mogu i time pomerim svoju granicu sve dalje.

Imali ste incident tokom takmičenja kada ste povredili prste tokom jednog zadatka, ali niste odustali od toga da ga do kraja završite. Jeste li u životu uporni i odani ljudima kojima ste okruženi ili sa kojima radite? 

– Veoma sam posvećena svemu u životu. Da li je to posao, porodica, odnosi, hobi - svejedno je, jer sam osoba na koju može da se računa i uvek završavam sve u roku, ne volim da kasnim niti lako odustajem kad naiđu prepreke.

Teraju li vas prijatelji da im sada, kada ste postali pobednica „MasterChef”-a češće kuvate i pripremate poslastice?

– Ja sam i pre „MasterChef”-a bila neko ko više voli da ugosti nego da bude gost, sada su mi se znanja i pogledi proširili pa mi je još lakše i lepše da ih okupim i poslužim nekom đakonijom. Tako da nema teranja, sve je to užitak da mogu da ih okupim za stolom i da isprobavamo nova jela.

Planirate li da jednog dana možda spojite ljubav prema kulinarstvu i novinarstvo, koje ste studirali? 

– To dvoje su u harmoniji i imam nekoliko ideja kako da vam prikažem tu ljubav, ali ne bih sada mnogo otkrivala.

Poslastičarstvo blaga prepreka na putu do trijumfa 

Da li mislite da se ovim takmičenjem iz sezone u sezonu razbijaju predrasude da je samo ženama mesto u kuhinji budući da se sve godine pojavljuju muški kandidati koji pokazuju ozbiljan talenat za kuvanje? 

– Na svetskom nivou imamo mnogo više muških šefova u kuhinji, tako da je to samo predrasuda kome je gde mesto. Iz sezone u sezonu ima sjajnih takmičara i svi oni znaju sve tehnike, mnogo lepo definišu ukuse i tanjire, ali nekako smatram da im je to poslastičarstvo blaga prepreka na putu do trijumfa.

Kako ste i kada zavoleli kuvanje i koliko je teško svakog dana na stolu imati nešto iz „domaće kuhinje” s obzirom na to da ste vrlo mladi postali majka?

– Kuvanje sam oduvek volela jer sam imala sjajne primere oko sebe poput majke, baki, oca, tetke... ali tek s početkom veze sa suprugom sam zapravo počela da stvaram i radim nešto konkretno u kuhinji. Nije mi bilo teško da svakodnevno pravim obroke jer sam imala želju da se deca hrane zdravo i raznovrsno i da ih naučim tome šta su srpska jela i kuhinja.

Vladimir Bijelić

Izvor:
Dnevnik
Pošaljite komentar