Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

SAVRŠEN ZALOGAJ JAČA HROMON SREĆE! Pasta sa tikvicama, limunom i bosiljkom koja osvaja

04.05.2025. 10:26 11:32
Piše:
Izvor:
espreso.co.rs
s
Foto: Pixabay.com / ilustracija

Pasta sa tikvicama, bosiljkom i limunom je idealan nedeljni ručak.

Osvežavajući je i jednostavan, a kombinacija sastojaka savršena. 

Uz ova jednostavna uputstva ne možete pogrešiti čak ni ako prvi put spremate testeninu. 

Sastojci:

  • 450 g testenine 

  • 90 g slanog putera, podeljenog 

  • 1 limun, isečen na kolutove, bez koštica 

  • 30 g svežeg bosiljka, sitno seckanog 

  • 1 žuti luk, seckan 

  • 2 čena belog luka, seckana 

  • 2 tikvice, tanko narezane 

  • 2 kašike svežih listova majčine dušice 

  • so 

  • crni biber 

  • ljute papričice u pahuljicama 

  • 240 ml pavlake za kuvanje 

  • 150 g rendanog parmezana, plus dodatno za serviranje 

Priprema: 

Skuvajte testeninu prema uputstvu na pakovanju da ostane al dente. Odvojite pola šolje vode u kojoj se kuvala testenina, a ostatak procedite. 

Dok se testenina kuva, zagrejte 30 g putera u velikom tiganju na srednje jakoj vatri. Dodajte kolutove limuna i pržite ih oko minut sa svake strane. Izvadite limun iz tiganja, sitno ga iseckajte i pomešajte s bosiljkom. 

U isti tiganj dodajte ostatak putera i luk. Pržite ga uz mešanje 8 do 10 minuta. Zatim dodajte beli luk, tikvice i majčinu dušicu, posolite, pobiberite i dodajte ljute papričice u pahuljicama. Kuvajte još 5 minuta. 

Dodajte pola šolje vode od testenine i pavlaku, pa mešajte dok se sve lepo ne sjedini. Kada umak provri, kuvajte ga još 5 minuta na tihoj vatri dok se ne zgusne. Umutite parmezan, a zatim dodajte i testeninu. Kuvajte još 2 minuta, pa sklonite s vatre. 

Preko jela pospite mešavinu limuna i bosiljka. Dobro promešajte i poslužite uz dodatni parmezan po želji.

(espreso.co.rs)

Izvor:
espreso.co.rs
Piše:
Pošaljite komentar