overcast clouds
24°C
04.05.2025.
Нови Сад
eur
117.0992
usd
112.8015
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

САВРШЕН ЗАЛОГАЈ ЈАЧА ХРОМОН СРЕЋЕ! Паста са тиквицама, лимуном и босиљком која осваја

04.05.2025. 10:26 11:32
Пише:
Извор:
espreso.co.rs
s
Фото: Pixabay.com / ilustracija

Паста са тиквицама, босиљком и лимуном је идеалан недељни ручак.

Освежавајући је и једноставан, а комбинација састојака савршена. 

Уз ова једноставна упутства не можете погрешити чак ни ако први пут спремате тестенину. 

Састојци:

  • 450 г тестенине 

  • 90 г сланог путера, подељеног 

  • 1 лимун, исечен на колутове, без коштица 

  • 30 г свежег босиљка, ситно сецканог 

  • 1 жути лук, сецкан 

  • 2 чена белог лука, сецкана 

  • 2 тиквице, танко нарезане 

  • 2 кашике свежих листова мајчине душице 

  • со 

  • црни бибер 

  • љуте папричице у пахуљицама 

  • 240 мл павлаке за кување 

  • 150 г ренданог пармезана, плус додатно за сервирање 

Припрема: 

Скувајте тестенину према упутству на паковању да остане ал денте. Одвојите пола шоље воде у којој се кувала тестенина, а остатак процедите. 

Док се тестенина кува, загрејте 30 г путера у великом тигању на средње јакој ватри. Додајте колутове лимуна и пржите их око минут са сваке стране. Извадите лимун из тигања, ситно га исецкајте и помешајте с босиљком. 

У исти тигањ додајте остатак путера и лук. Пржите га уз мешање 8 до 10 минута. Затим додајте бели лук, тиквице и мајчину душицу, посолите, побиберите и додајте љуте папричице у пахуљицама. Кувајте још 5 минута. 

Додајте пола шоље воде од тестенине и павлаку, па мешајте док се све лепо не сједини. Када умак проври, кувајте га још 5 минута на тихој ватри док се не згусне. Умутите пармезан, а затим додајте и тестенину. Кувајте још 2 минута, па склоните с ватре. 

Преко јела поспите мешавину лимуна и босиљка. Добро промешајте и послужите уз додатни пармезан по жељи.

(espreso.co.rs)

Извор:
espreso.co.rs
Пише:
Пошаљите коментар