САВРШЕН ЗАЛОГАЈ ЈАЧА ХРОМОН СРЕЋЕ! Паста са тиквицама, лимуном и босиљком која осваја
Паста са тиквицама, босиљком и лимуном је идеалан недељни ручак.
Освежавајући је и једноставан, а комбинација састојака савршена.
Уз ова једноставна упутства не можете погрешити чак ни ако први пут спремате тестенину.
Састојци:
-
450 г тестенине
-
90 г сланог путера, подељеног
-
1 лимун, исечен на колутове, без коштица
-
30 г свежег босиљка, ситно сецканог
-
1 жути лук, сецкан
-
2 чена белог лука, сецкана
-
2 тиквице, танко нарезане
-
2 кашике свежих листова мајчине душице
-
со
-
црни бибер
-
љуте папричице у пахуљицама
-
240 мл павлаке за кување
-
150 г ренданог пармезана, плус додатно за сервирање
Припрема:
Скувајте тестенину према упутству на паковању да остане ал денте. Одвојите пола шоље воде у којој се кувала тестенина, а остатак процедите.
Док се тестенина кува, загрејте 30 г путера у великом тигању на средње јакој ватри. Додајте колутове лимуна и пржите их око минут са сваке стране. Извадите лимун из тигања, ситно га исецкајте и помешајте с босиљком.
У исти тигањ додајте остатак путера и лук. Пржите га уз мешање 8 до 10 минута. Затим додајте бели лук, тиквице и мајчину душицу, посолите, побиберите и додајте љуте папричице у пахуљицама. Кувајте још 5 минута.
Додајте пола шоље воде од тестенине и павлаку, па мешајте док се све лепо не сједини. Када умак проври, кувајте га још 5 минута на тихој ватри док се не згусне. Умутите пармезан, а затим додајте и тестенину. Кувајте још 2 минута, па склоните с ватре.
Преко јела поспите мешавину лимуна и босиљка. Добро промешајте и послужите уз додатни пармезан по жељи.