JEDNOSTAVNO I TOLIKO UKUSNO DA ĆE SVI TRAŽITI JOŠ Umesite uštipke „apgrejdovane” kobasicom
Isprobajte uštipke sa kobasicama – mekani iznutra, hrskavi spolja. Brz i jednostavan recept za doručak, užinu ili predjelo koji će oduševiti celu porodicu.
Sočni uštipci sa komadićima kobasica savršeni su za brzi doručak ili užinu. Mekani iznutra i hrskavi spolja, lako se prave i neće ostaviti nered po kuhinji kao klasično prženje u dubokom ulju. Ovo je recept koji će se svideti i deci i odraslima.
Sastojci:
- 1 jaje
- 1 čaša pavlake
- pola kašičice soli
- 1 i po šolja pšeničnog brašna
- 100 ml mleka
- 1 kašičica praška za pecivo
- 500 g kobasica
- ulje za prženje.
Savet
Da uštipci budu vazdušasti, ne mešajte testo predugo – dovoljno je dok se svi sastojci sjedine.
Priprema
Umutite jaje sa pavlakom i mlekom. Dodajte so, brašno i prašak za pecivo, pa dobro sjedinite da dobijete glatko testo.
Kobasice iseckajte na kolutiće ili kockice i umešajte u testo.
Zagrejte ulje u tiganju na srednjoj temperaturi. Kašikom vadite smesu sa kobasicama i stavljajte u ulje. Pržite uštipke sa obe strane dok ne dobiju zlatnu boju i hrskavu koricu (oko tri-četiri minuta po strani).
Izvadite uštipke i stavite ih na papirni ubrus da upiju višak ulja. Poslužite tople uz jogurt, pavlaku ili ajvar po želji.