Београдска берза НАЈТРГОВАНИЈЕ АКЦИЈЕ СЛОГЕ ИЗ КАЋА

БЕОГРАД: Трговином на Београдској берзи данас је остварен промет од 53,81 милиона динара, а најтргованије су биле акције Слоге из Каћа, чијом трговином је остварен безмало целокупан данашњи берзански промет, прецизније 47,56 милиона динара.
s
Фото: pixabay.com/ilustracija

Када је реч о индексима, Белекс15 је пао за 0,08 одсто док је вредност индекса Белекслајн остала непромењена. Добитничку листу данас предводи Импол Севал из Севојна пошто су акције ове компаније забележиле највећи раст и то за 1,31 одсто и на крају трговања достигле цену од 6.585 динара а на другом месту је нишки Житопек са растом вредности акција од 0,65 одсто.

Прво место на листи губитника припало је београдском Месер Техногасу, чије акције су пале за 0,75 одсто а друго Дунав осигурању са падом вредности акција од 0,41 одсто.

Што се најтргованијих акција тиче, после већ споменуте Слоге из Каћа, следи Дунав осигурање. Трговином акцијама ове осигуравајуће куће остварен је промет од 2,83 милиона динара а трговином акцијама Месер Техногаса, која је на трећем месту по тргованости, 1,32 милиона динара.

EUR/RSD 117.1155
Најновије вести