Такмичење Хемингвејевих двојника на годишњицу рођења писца

КИ ВЕСТ: Данас ће се у Ки Весту одржати други прелиминарни круг такмичења Хемингвејевих двојника, у оквиру тродневног фестивала Дани Хемингвеја, који се одржава на 124. годишњицу рођења Ернеста Хемингвеја 21. јула.
r
Фото: Youtube Prinscreen / FloridaKeysTV

Фестивал се традиционално организује у част славног писца и добитника Нобелове награде, који је током живота у том граду 1930-тих написао класике "За ким звона звоне" и "Имати и немати".

На такмичењу које је почело у четвртак увече у Sloppy Joe’s Bar-у где је писац често проводио време, учествује око 140 брадатих мушкараца који личе на Хемингвеја, а коначну одлуку донеће у суботу жири састављен од претходних победника, преноси АП.

Многи су стални такмичари који воде своје групе навијача, а већина покушава да копира личност и изглед које је Хемингвеј усвојио у својим каснијим годинама.

У оквиру фестивала Дани Хемингвеја који траје до недеље, биће организовано низ манифестација као што је трка бикова, улични сајам и турнир Ки Вест Марлин који подсећа на ауторову страст према пецању на Флориди.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести