ВУЧИЋ У МИНХЕНУ СА ФОН ДЕР ЛАЈЕНОВОМ Још једном сам поновио чврсту опредељеност Србије за наставак свог европског пута! (ФОТО)

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се са председницом Европске комисије Урсулом фон дер Лајен током посете Минхену.
1
Фото: Instagram/Budućnost Srbije

"Са председницом Европске комисије Урсулом фон дер Лајен сам накратко разговарао о важним регионалним и светским темама по питању безбедности и спољне политике. Још једном сам поновио чврсту опредељеност Србије за наставак и убрзање свог европског пута", написао је председник Вучић на Инстаграму.

Вучић се претходно састао са европским комесаром за буџетска питања Јоханесом Ханом, као и са министром спољних послова Уједињеног Краљевства Дејвидом Камероном.

Подсетимо, председник Вучић је у Немачкој где учествује на Минхенској безбедносној конференцији.

Предвиђено је да председник Вучић данас учествује на више панела из области безбедности.

Послеподне разговараће са председницом Европске банке за обнову и развој Одил Франсоа Рено Басо, као и са Петером Бајером, чланом Одбора за спољну политику Бундестага и известиоцем за КиМ у радној групи Уније ЦДУ/ЦСУ за Западни Балкан.

Другог дана конференције председник Вучић састаће се са делегацијом америчких сенатора на челу са сенаторком Џин Шахин, са Маркусом Зедером, председником Владе Баварске и министром спољних послова Кине Ванг Јием.

У плану су и састанци са председавајућим Организације за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС) Јаном Боргом, високим представником ЕУ за спољне послове и безбедносну политику Жозепом Борељом.

Са председником Вучићем, у Минхену је и министарка за европске интеграције Тања Мишчевић.

EUR/RSD 117.1305
Најновије вести