ПРВА ЛИГА СРБИЈЕ: Гатовци поражени у Београду

Графичар је данашњом победом прекинуо низ од два меча код куће у којима се није радовао, док је Младост окусила горчину пораза, након што се са три везана гостовања вратила са седам бодова у збиру.
а
Фото: Dnevnik.rs

Готово све вредно помена у првом полувремену, догодило се у уводних осам минута.

Нису гости могли да замисле бољи сценарио којим ће отворити овај меч. Прошао је 61 секунд, када је са десне стране сјајно центрирао Вукадиновић, а Шушњар био највиши у скоку и довео Младост у вођство.

На домаће није превише утицао шокантан почетак меча, те су већ за шест минута изједначили. Разменили су дупли пас Ћурић и Бабакар, да би, првопоменути прецизним ударцем погодио доњи угао противничког гола.

   У наставку првог дела, Графичар је преузео иницијативу и лопту више држао у својим ногама. Ипак, изостале су праве прилике.Близу једне су домаћи били у 21. Минуту, када је Васиљевић лепо проиграо Матића, али је његов центаршут био прејак за Бабакара.Издвајају се и покушаји Радојевића са дистанце, када је шутирао снажно, али непрецизно, као и онај Огбуа главом, али је био ометан и није могао боље.

Пробудили су се гости у финишу првог периода, и могли поново све да шокирају, али је покушај Митошевића, блокирао одлични Вукичевић.

Друго полувреме је донело нешто више узбуђења, а први су припретили гости, преко Кокановића, кога је блокирао Васиљевић.

У 56  минуту је имао Спасојевић сјајну прилику за домаће, када му је Ћурић оставио лопту петом, али је нападач Графичара са 11 метара шутирао поред гола.

Могли су гости сурово да казне овај промашај након само четири минута, када је Ђуричин направио одличан соло продор, већ савладао Вранеша, али је Огбу са гол – линије лопту послао у корнер. Након ударца из угла покушао је Вукадиновић, али је Вранеш био на месту.

Како се меч ближио крају, тако су Графиси показивали све већу жељу да три бода оставе на свом буњишту. У 73. Минуту је сјајно прошао Ћурић, али је Петровић у изгледној прилици слабо захватио лопту. Могла је из свега да се изроди велика прилика са Младост, али је Шушњар заустављен пред шеснаестерцем ривала. Да је ово био најдинамичнији минут на утакмици, потврда је стигла коју секунду касније, када је, на другој страни Ћурић погодио пречку.

Неких десетак минута касније, добро је покушао и Петровић, гађао, али је лопта прохујало тик поред стативе и погодила спољни део мреже.

Домаћи су се радовали у 84. Минуту, али узалуд, јер је погодак Младеновића, након што је натрчао на одбитак пошто је покушао Максимовић, поништен услед недозвољене позиције.

Имао је и Ћурић у првом минуту судијске надокнаде велику прилику, али му је икусни Младеновић ушао у шут.

Најбољи актер меча, ипак је награђен за своју партију голом у петом минуту надокнаде, када је соло продором нанизао неколико гостујућих фудбалера и погодио за велико славље иза југа београдске Маракане.

РФК Графичар - Младост ГАТ 2:1 (1:1)

БЕОГРАД: Стадион Рајко Митић југ, вештачка трава број 4.Гледалаца: 200. Судија: Љубиша Борисављевић (Ивањица). Стрелци:Ћурић у 8. и 95. За Графичар, Шушњар у 2. За Младост

РФК ГРАФИЧАР:Вранеш 7, Матић 7, Спасојевић 7 (од 81. Максимовић 6,5), Бабакар 7,5 (од 62. Петровић 6,5), Васиљевић 7,5, Ћурић 8,5, Јовановић 7, Вукичевић 7,5, Огбу 7,5 (од 69. Стојановић 6,5), Радојевић 7, Ајдар 7 (од 81. Младеновић 6,5).

МЛАДОСТ ГАТ:Живковић 7, Дробњак 7, Вукадиновић 7,5 (од 79. Живковић -), Јокић 7 (од 79. Поповић -), Кокановић 6,5 (од 79. Бабић -), Танасин 6,5, Митошевић 7, Шушњар 7,5, Видовић 6,5(од 72. Јездовић 6), Чечарић 6,5 (од 56. Ђуричин 6,5), Дубачкић 6,5.

Н. Ј.

 

Standings provided by Sofascore
EUR/RSD 117.1205
Најновије вести