Ивана Вулета за „Дневник“: Ван себе сам од среће и поноса, све се коначно потрефило

(Од нашег специјалног извештача из Будимпеште)
atletika
Фото: ФОТО: ТАНЈУГ/АП/Петр Давид Јошек

Ивана Вулета постала је први пут светска првакиња на отвореном пошто је у Будимпешти у финалу до злата дошла новим личним и државним рекордом од 7,14 метара.

Ово је једно од најсјајнијих одличја које је јој је фалило у трофејној каријери.

– Осећај је неописив. Мислим да је све било јасно када сте видели начин на који сам реаговала после победе. О нечему толико дуго машташ и сањаш и потврђујеш на тренингу и такмичењима, али једноставно увек фали нешто да се деси због чега је то изостало на светском, а сада се коначно потрефило све што је требало. Апсолутно сам ван себе од среће и поноса – рекла је Ивана за „Дневник“ после освојене титуле.

Она је пре 7,14 метара, имала још један скок преко магичне границе – 7,05 м.

– Цело такмичење сам псовала јер сам упорно покушавала да не понављам неку грешку коју сам понављала цело такмичење, али и поред тога сам успела да урадим оно што смо зацртали – додала је Вулета.

Присетила се Ивана и пеха са зихерицом и стартним бројем на СП у Лондону 2017. године када јој је измакло злато.

– Поента је да шта год да сам радила никада ми се није пољуљало самопоуздање из простог разлога јер знам да у оно што радим свакодневно дајем 100 одсто себе и онда знам да ћу се појавити на такмичењу максимално спремна и да резултат неће изостати. Јесте ми пао велики камен са срца. Измакла ми је тада у Лондону на глуп начин медаља, али сада је ово много слађе и све ово више поштујем и ценим и захвална сам на овом бесконачно – истакла је Вулета.

Има наша атлетичарка још два митинга Дијамантске лиге и да завршим сезону.

– Била је веома напорна година, од зиме и мучим муку са Ахиловом тетивом и то све одузима и времена, живаца, емоција...највећи циљ је испуњен, идемо даље – рекла је Ивана.

За ривалке које су током сезоне приказале више него у финалу је рекла:

– Многима је трема урадила своје. Мора школа да се прође да дођеш до тог нивоа да ти можеш да владаш собом у смислу да контролишеш и спрему, емоције, околности.... То су свакако девојке које ће нас наследити и на сваком већем такмичењу скакати преко седам метара – закључила је Ивана Вулета, којој ће у понедељак пре вечерњег програма бити уручена златна медаља на свечаној церемонији. 

Кристина Бугарски

EUR/RSD 117.1015
Најновије вести