ПОЈЕДИНАЧНО ДРЖАВНО ПРВЕНСТВО ЗА ПАРАСТОНОТЕНИСЕРЕ: Спиновци најуспешнији

Појединачно државно првенство за парстонотенисере одржано је у стонотениској дворани у Новом Саду. Наступило је око 40 стонотенисера и стонотенисерки из 11 клубова. Најуспешнији су поново били такмичари новосадског Спина, који су освојили три златне, три сребрне и две бронзане медаље.
1
Фото: Г. Маленовић

Вишеструки првак државе Митар Паликућа из новосадског Спина поново је био најбољи у класи Т1-5 (колица). Он је финалу са 3:1 савладао клупског колегу Александра Јевремовића. Бронзе су отишле у руке Горана Перлића (К2, Зрењанин) који је у полуфиналу изгубио од Паликуће и Немање Ћурића (Спин), који је поражен од Јевремовића 3:1.

Фото: Митар Паликућа, фото: Г. Маленовић

У конкуренцији стојићих Т6-7 титула је припала Михајлу Радовановићу (Спин). Он је надиграо у финалу клупског колегу Ивана Богдановића са 3:0. Бронзе су освојили Милан Мићовић (Сан Спин, Лесковац), који је изгубио у полуфиналу са 3:1 од Богдановића и Лука Видовић (Спин), који је поражен од Радовановића са 3:0. У класи Т8-10 очекивано је титула припала фавориту Алексеју Радукићу из Спина, који је у финалу надиграо Небојшу Китића (Медијана, Ниш) са 3:0. Радукић је у полуфиналу био бољи од Драгана Вујисића (СТИБ, Београд) са 3:0, којем је припала бронза, док је другу освојио Срђан Шћекић (Крагујевчани), који је поражен од Китића са 3:2.

У женској конкуренцији Т1-5 (колица), у одсуству најбољих такмичарки Бориславе Перић Ранковић и Наде Матић из Спина, титулу је освојила Зорица Попадић из београдског Стиба која је у финалу после велике борбе савладала Сању Мијатовић (Спин) са 3:2. Борнзе су припале Ани Првуловић (Неос, Нови Сад), која је у полуфиналу изгубила од Мијатовићева са 3:0 и Тањи Микашевић (ЧА, Чачак), која је са 3:0 поражена од Попадићеве.

Текст и фото: Г. Маленовић

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести