ПРЕДСТАВЉАМО ИЗБОРНЕ ЛИСТЕ Коалиција НАДА (Нови ДСС И ПОКС) Ристивојевић први на покрајинској листи

Коалиција Нове Демократске странке Србије и Покрета обнове Краљевине Србије имаће листе и на републичким и покрајинским изборима под истим редним бројем, пет, и под скоро истим називом: Др Милош Јовановић – НАДА за Србију/Војводину – Српска коалиција НАДА – Национално демократска алтернатива – Нова Демократска странка Србије (Нови ДСС) – Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) – Војислав Михаиловић. 
1
Фото: Youtube/Printscreen/Nova demokratska stranka

Изборну листу за народне посланике тако предводе носиоци доцент др Милош Јовановић (Нови ДСС) и дипломирани правник Војислав Михаиловић (ПОКС).

Поред њих двојице, који су били народни посланици у претходном сазиву Народне скупштине, ту је још преосталих 12 народних посланика и посланичке групе НАДА: дипл. машински инжењер Предраг Марсенић, мастер менаџер Марија Војиновић из Ветерника, економиста мр Ненад Томашевић из Бечеја, правник Дејан Шулкић, пољопривредни инжењер Зоран Сандић из Зрењанина, правник Зоран Стојановић, професор физичке културеДушан Радосављевић, предузетница Милоратка Бојовић, пуковник у пензији Љубинко Ђурковић, дипл. економиста Горица Гајић, пензионер Верољуб Стевановић и лабораторијски техничар Бранко Вукајловић.

Некадашњи члан Градског већа Новог Сада и директор неколико градских предузећа агроеконом мр Владимир Јелић (ПОКС) нашао се на осмом месту листе за Народну скупштину.  Новосађанка Славица Шкрбић (ПОКС), дипломирана правница, налази се на 10. позицији, а њена страначка колегиница из Сремске Каменице дипл. економисткиња  Сања Вуковић-Иванчевић на 24.  Проф. Др Ружица Игић (Нова ДСС)  „заузела” је 29. место изборне листе за Народну скупштину, али и седмо место на изборној листи за Скупштину Војводине. 


Одакле су кандидати

Што се тиче места пребивалишта,  кандидата из Војводине за Народну скупштину ове коалиције има укупно 77, док из Београда долази њих 46. За Скупштину АП Војводине, 27 кандидата је из Новог Сада, следи Зрењанин са 11, Стара Пазова даје њих седморо, шест долази из Руме, пет је из Вршца, а почетири долазе из Суботице, Сремске Митровице, СОмбора и Панчева.


Одборник у новосадској скупштини дипломирани менаџер Саша Новаковић (ПОКС) нашао се на 32. месту листе за Народну скупштину, на којој су досадашњи покрајински посланици из ПОКС-а мастер економије Новак Максимовић из Будисаве и  шеф посланичке групе у Скупштини АПВ др Горан Иванчевић из Новог Сада заузели 172. и 250. место. 

Иванчевић је на листи за покрајинске изборе на другом месту листе, одмах иза проф. Др Бранислава Ристивојевића из Нове ДСС.  На трећем месту листе је дипл. инж. електротехнике  Милош Тубић (Нова ДСС) из Новог Сада,  претходно поменута проф. др Ружица Игић, машински техничар Душко Колачка (ПОКС) из Житишта, ветеринар др Ладислав Томић (Нова ДСС) из Кикинде, као и дипл. инж. Дејан Вуковић (ПОКС), који је као последњи од доскорашњих покрајинских посланика на 12. месту изборне листе.  

Међу првих десет имена на листи, налазе се се и кандидати за Народну скупштину: Славица Шкрбић из Новог Сада,  магистарка књижевности мр Злата Ђерић из Сомбора, као и досадашња народна посланица Марија Војиновић.

С. Крстић 

EUR/RSD 117.1216
Најновије вести