Јованов: Ђилас поткупљује и уцењује грађане за бојкот

БЕОГРАД: Потпредседник Главног одбора Српске напредне странке (СНС) Миленко Јованов изјавио је вечерас "да ће предстојеће изборе у Србији да бојкотују само они које је поткупио и уценио Драган Ђилас".
milenko jovanov
Фото: Tanjug (Sava Radovanović)

"Данас је постало потпуно јасно да ће само поткупљени и уцењени од стране Драгана Ђиласа пратити његову одлуку да се предстојећи избори бојкотују. Сви остали, који се не плаше Ђиласовог гнева, вређања, претњи, организованог провлачења кроз блато друштвених мрежа и медија које контролише, показаће да су слободни, храбри, способни да мисле својом главом и да одлуке доносе самостално, а не водећи се голим Ђиласовим интересима", наведено је у писаној изјави Јованова коју је пренела СНС.

Он је оценио да "зато и није чудно што је део опозиционих лидера, које је Драган Ђилас успео да поткупи, или уцени, данас хорски мантрао оно што захтева њихов газда, убеђујући мало њега, а мало више себе да бојкот избора има смисла и да ће бити први људи у историји који су постигли нешто тако што нису радили ништа".

Јованов је навео да "Ђилас на изборе шаље своје младе активисте под фирмом удружења 1 од 5 милиона".

Према његовом тумачењу, "јавно изнет став да ће и изборе и све што из избора проистекне сматрати нелегитимним је основ за ново насиље, дивљање, упадање у институције и отимање власти на улици".

"Избори ће бити одржани, институције послеизбора формиране у складу са вољом народа, а бахатим тајкунима и њиховим марионетама никада неће бити допуштено да туђу децу гурају у насиље и страдање", закључио је Јованов у писаној изјави коју је његова странка проследила медијима.

EUR/RSD 117.1216
Најновије вести