Приштина и Скопље потписали споразум о сарадњи, тиче се и Брезовице

СКОПЉЕ: Скопље и Приштина потписали су споразум о економској сарадњи, а министар економије и трговине Скопља Крешник Бектеши и косовски министар Весел Краснићи разговарали су о конкретним заједничким пројектима, укључујући спајање ски центара Брезовица и Попова шапка.
brezovica tanjug
Фото: Танјуг/видео/Брезовица

Како преноси македонски портал Алсат, спајање центара Брезовица и Попова шапка значи да би они у будућности требало да наступају на туристичкој мапи као један ски центар, који би, заједничким напорима Скопља и Приштине, започео маркетиншку кампању за привлачење страних гостију.

"Обавестио сам министра Краснићија да смо ми већ завршили физибилити студију и да смо спремни на почетку следеће године, када добијемо информацију косовске стране, да заједнички наступимо у циљу проналажења озбиљних инвеститора са великим искуством у развоју ски-центара", рекао је Бектеши.

Споразум о сарадњи иначе потписан је само неколико сати након што је косовски Уставну суд одлучио да је влада у Приштини неуставна.

Приштински министар трговине Краснићи тврди да политичка ситуација на тзв. Косову неће бити баријера за развој економске сарадње са Скопљем, и да ће данас потписани споразум који се тиче сарадње у области туризма, иновација и предузетништва бити реализовани.

EUR/RSD 117.1192
Најновије вести