(ВИДЕО) СРБИЈА ЋЕ ПОБЕДИТИ Снажна порука Вучића из Њујорка: Обећао сам СРПСКОМ НАРОДУ да ћемо се БОРИТИ ДО ПОСЛЕДЊЕГ ТРЕНУТКА

Председник Србије Александар Вучић обратио се јавности путем видео поруке на Инстаграм профилу "buducnostsrbijeav", након одржане седнице Савета безбедности УН о Косову, која је данас одржана у Њујорку, а на којој је председник одржао говор од изузетне важности за Србију и српски народ.
v
Фото: Ilustracija/Printscreen/Instagram@buducnostsrbijeav

- Завршена је седница Савета безбедности. Завршили смо и пријем, имали смо 125 званица овде у УН. Срећан сам због тога што смо се борили и хоћу да кажем свим људима у Србији да сам само једну ствар обећао пре поласка у Њујорк - а то је да ћемо да се боримо до последњег тренутка, без обзира на све личне и било какве друге ризике, осим ризика за нашу земљу, за нашу Србију, да ћемо смети да прихватимо - нагласио је Вучић, па наставио:

- Хоћу да се захвалим свим људима који су радили и који су спремали и седницу Савета безбедности, који су ми помогли да се супротставим нечему што изгледало као намештаљка, као политичко позориште. Али, и да се захвалим свим људима у Србији који су веровали у своју земљу, који су веровали у своје руководство и који знају да ће Србија на крају да победи.

- Пред нама је тешко време, али било да изгубимо формално, готово сам сигуран да ће то бити уз не велику разлику и сигуран сам да ћемо показати свету како се штите национални и државни интереси наше земље. Хвала свима за пажњу, хвала свима за љубав према Србији, а ја вам овде из кола Уједињених нација чекамо сад Емирате, Русе, све остале... Хоћу само да вам кажем да вас много волим и да ми Србија пуно недостаје. Видимо се ускоро. Хвала свима - рекао је Вучић у снимку.

У Њујорку је раније данас одржана седница Савета безбедности Уједињених нација (СБ УН) посвећена шестомесечном извештају генералног секретара УН Антонија Гутереша о раду УНМИК-а.

Редовни шестомесечни извештај о раду Мисије УН на Косову и Метохији представила је специјални представник генералног секретара УН и шеф УНМИК-а Каролине Зијаде. Председавајућа Савету безбедности УН и стална представница Малте при УН Ванеса Фрејзер отворила је седницу о извештају УНМИК-а о Косову и Метохији.

 

Србију је представљао председник Александар Вучић.

Седница Савета безбедности УН о раду УНМИК-а одржана је у време појачане затегнутости између Београда и Приштине, чему доприносе спорења око употребе динара на Косову и око управљања већински српским општинама на северу Косова, као и процедура пријема Косова у Савет Европе.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести