Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

KOJE VOĆE NAJBOLJE IDE SA KOJIM SIROM? Ovih pet kombinacija će vas ostaviti bez reči, MORATE probati

03.09.2025. 21:58 22:04
Piše:
Izvor:
Informer/Dnevnik
да
Foto: freepik, ilustracija

Spojevi sira i voća mogu da budu neočekivano uzbudljivi - i neverovatno ukusni. Kada se pravilno kombinuju, njihovi kontrastni ukusi stvaraju pravi vatromet na nepcu.

Slano, kremasto, sveže i sočno - sve to možete da dobijete u samo jednom zalogaju, piše portal "24 sata". Donosimo vam pet iznenađujućih, ali savršeno uravnoteženih kombinacija sira i voća koje će vas oduševiti, bilo da ih poslužujete na zabavi, kao predjelo, bilo da jednostavno želite sebi da priuštite gurmanski trenutak.

 

Čedar i jabuka

Spoj hrskave, sočne jabuke s pikantnim zrelim čedarom klasičan je izbor koji uvek osvaja. Ako ga dodatno zapečete na hlebu kao topli sendvič, dobijate ukusan slatko-slani međuobrok.

Greni smit jabuke sa čedarom daju izraženiji ukus, dok su gala jabuke odlične za blažu varijantu.

да
Foto: freepik, ilustracija

Kozji sir i sveže bobičasto voće

Kremasti kozji sir i sveže bobičasto voće, poput borovnica ili malina, čine lagani, osvežavajući spoj. Možete da koristite i džem od borovnica za dodatnu aromu. Ovo je savršeno za laganu užinu ili predjelo.

 

Gauda i breskva

Orašasta gauda savršeno se stapa sa zrelom, slatkom breskvom. Zrele breskve donose sočnost koja se sjajno slaže s teksturom sira. Ako nemate gaudu, poslužiće i zreli čedar.

 

Halumi i lubenica

Ispecite halumi do zlatne boje, a zatim ga poslužite uz ohlađene kocke lubenice. Kontrast između slanog sira i slatke, sočne lubenice donosi pravo letnje osveženje. Osim ukusa, treba istaći i da lubenica pomaže varenju i osvežava.

 

Parmezan i jagode

Tanko sečeni parmezan poslužen na prepečenom hlebu s jagodama i kapima balzamika čini prefinjenu kombinaciju slano-slatkih nota. Iznenađujuće je dobra opcija za elegantno predjelo ili laganu užinu.

Izvor:
Informer/Dnevnik
Piše:
Pošaljite komentar