KOJE VOĆE NAJBOLJE IDE SA KOJIM SIROM? Ovih pet kombinacija će vas ostaviti bez reči, MORATE probati
Spojevi sira i voća mogu da budu neočekivano uzbudljivi - i neverovatno ukusni. Kada se pravilno kombinuju, njihovi kontrastni ukusi stvaraju pravi vatromet na nepcu.
Slano, kremasto, sveže i sočno - sve to možete da dobijete u samo jednom zalogaju, piše portal "24 sata". Donosimo vam pet iznenađujućih, ali savršeno uravnoteženih kombinacija sira i voća koje će vas oduševiti, bilo da ih poslužujete na zabavi, kao predjelo, bilo da jednostavno želite sebi da priuštite gurmanski trenutak.
Čedar i jabuka
Spoj hrskave, sočne jabuke s pikantnim zrelim čedarom klasičan je izbor koji uvek osvaja. Ako ga dodatno zapečete na hlebu kao topli sendvič, dobijate ukusan slatko-slani međuobrok.
Greni smit jabuke sa čedarom daju izraženiji ukus, dok su gala jabuke odlične za blažu varijantu.
Kozji sir i sveže bobičasto voće
Kremasti kozji sir i sveže bobičasto voće, poput borovnica ili malina, čine lagani, osvežavajući spoj. Možete da koristite i džem od borovnica za dodatnu aromu. Ovo je savršeno za laganu užinu ili predjelo.
Gauda i breskva
Orašasta gauda savršeno se stapa sa zrelom, slatkom breskvom. Zrele breskve donose sočnost koja se sjajno slaže s teksturom sira. Ako nemate gaudu, poslužiće i zreli čedar.
Halumi i lubenica
Ispecite halumi do zlatne boje, a zatim ga poslužite uz ohlađene kocke lubenice. Kontrast između slanog sira i slatke, sočne lubenice donosi pravo letnje osveženje. Osim ukusa, treba istaći i da lubenica pomaže varenju i osvežava.
Parmezan i jagode
Tanko sečeni parmezan poslužen na prepečenom hlebu s jagodama i kapima balzamika čini prefinjenu kombinaciju slano-slatkih nota. Iznenađujuće je dobra opcija za elegantno predjelo ili laganu užinu.