КОЈЕ ВОЋЕ НАЈБОЉЕ ИДЕ СА КОЈИМ СИРОМ? Ових пет комбинација ће вас оставити без речи, МОРАТЕ пробати
Спојеви сира и воћа могу да буду неочекивано узбудљиви - и невероватно укусни. Када се правилно комбинују, њихови контрастни укуси стварају прави ватромет на непцу.
Слано, кремасто, свеже и сочно - све то можете да добијете у само једном залогају, пише портал "24 сата". Доносимо вам пет изненађујућих, али савршено уравнотежених комбинација сира и воћа које ће вас одушевити, било да их послужујете на забави, као предјело, било да једноставно желите себи да приуштите гурмански тренутак.
Чедар и јабука
Спој хрскаве, сочне јабуке с пикантним зрелим чедаром класичан је избор који увек осваја. Ако га додатно запечете на хлебу као топли сендвич, добијате укусан слатко-слани међуоброк.
Грени смит јабуке са чедаром дају израженији укус, док су гала јабуке одличне за блажу варијанту.
Козји сир и свеже бобичасто воће
Кремасти козји сир и свеже бобичасто воће, попут боровница или малина, чине лагани, освежавајући спој. Можете да користите и џем од боровница за додатну арому. Ово је савршено за лагану ужину или предјело.
Гауда и бресква
Орашаста гауда савршено се стапа са зрелом, слатком бресквом. Зреле брескве доносе сочност која се сјајно слаже с текстуром сира. Ако немате гауду, послужиће и зрели чедар.
Халуми и лубеница
Испеците халуми до златне боје, а затим га послужите уз охлађене коцке лубенице. Контраст између сланог сира и слатке, сочне лубенице доноси право летње освежење. Осим укуса, треба истаћи и да лубеница помаже варењу и освежава.
Пармезан и јагоде
Танко сечени пармезан послужен на препеченом хлебу с јагодама и капима балзамика чини префињену комбинацију слано-слатких нота. Изненађујуће је добра опција за елегантно предјело или лагану ужину.