KUVAR OTKRIO TRIK ZA SAVRŠEN POMFRIT Evo kako da bude hrskav, a ne gnjecav i mekan
Zamrznuti pomfrit je mnogima omiljeni dodatak jelima, ali postizanje idealne hrskavosti može da deluje komplikovano.
Postoji jedna greška koju ljudi često prave prilikom njegove pripreme.
Kuvar Dejvid Nejfild otkrio je da zamrznuti pomfrit svaki put može biti savršeno ispržen, ali da sve zavisi od jednog ključnog koraka. Najveća greška koju mnogi prave jeste to što stavljaju previše parčića krompira odjednom.
Kada ih nagomilate, postanu gnjecavi. Ključ je u tome da između njih ostavite dovoljno prostora kako bi se ravnomerno ispekli i bili hrskavi.
Nejfild je takođe naglasio važnost prethodnog zagrevanja uređaja pre nego što počnete sa pripremom pomfrita. Ako ga stavite na nezagrejanu rernu ili air fryer, biće gnjecav i neće se ravnomerno ispržiti.
Koristan savet je da zagrejete rernu ili air fryer na oko 200 stepeni pre nego što stavite pomfrit.